12 Eylül 2014 17:12

Sivas’taki öğrenci Diyarbakır’a kaydedildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonucuna göre öğrencilerin liselere yerleştirmelerinde yaşanan sorunlar bitmiyor.

Sivas’taki öğrenci Diyarbakır’a kaydedildi
Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonucuna göre öğrencilerin liselere yerleştirmelerinde yaşanan sorunlar bitmiyor. Diyarbakır merkez Sur ilçesinde yeni açılan 250 kontenjanlı Çok Amaçlı Programlı Lise’ye sistemle 680 öğrencinin yerleştiği belirtildi. 350 öğrenci hemen nakil isterken, sistemle okula yerleştirilen öğrencilerin birinin de Sivas’ta oturduğu ortaya çıktı.

TEOG sınavından sonra lise tercihleri 31 Temmuz- 8 Ağustos tarihleri arasında yapılırken, sistem ile çok sayıda öğrencinin oturduğu adresten kilometrelerce uzaktaki okullara yerleştirildiği ortaya çıktı. Diyarbakır merkez Sur ilçesine bağlı Mermer Köyü’nde bu yıl yeni açılan ve kontenjanı 250 olan Çok Amaçlı Programlı Lise’ye TEOG sistemi ile 680 öğrencinin yerleştirildiği belirtildi. Diyarbakır’ın ilçelerinden ve merkezinden bu liseye yerleştirilen 680 öğrenciden 350’sinin velisi, nakil talebinde bulunurken, yerleştirilen öğrencilerden birinin Sivas’ta ikamet ettiği ortaya çıktı. (Diyarbakır/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kaldırımda engelli vatandaşa geçit yok

SONRAKİ HABER

Öğrenciler müdürlerinin görevden alınmasını halay çekerek protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...