12 Eylül 2014 16:58

Katil kocaya müebbet verildi

Koruma altındayken boşanmak istediği eşi Sedat Çöl tarafından öldürülen Ferdane Çöl davasında katil zanlısı kocaya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Katil kocaya müebbet verildi
Paylaş

Koruma altındayken boşanmak istediği eşi Sedat Çöl tarafından öldürülen Ferdane Çöl davasında katil zanlısı  kocaya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. İzmir Ağır Ceza Mahkemesinde, bugün  görülen duruşmada Çöl’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, Çöl ile işbirliği yapan İhsan Maviş, Burhan İpek, Haydar Maviş, Ahmet Dağdır, Cemal İpek, Muhammed Çöl ve Satı Maviş’in ise beraatlerine karar verildi.

‘KORUMAYAN POLİS DE YARGILANMALI’

Öte yandan mahkeme çıkışı Çöl’ün annesi Suna Maviş, kızının ölümünden sorumlu olan herkes ceza alıncaya kadar adalet mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ise dava  sonrası adliye önünde açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan Emine Sözüdoğru, Ferdane Çöl’ün öldürüldüğü zaman koruma altında olduğunu hatırlatarak, “Polisler Ferdane’yi korumak yerine ‘Ölsen de kurtulsak’ dedi. Ferdane’nin öldürülmesinden görevini yapmayan polisler de sorumludur” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Irkçı cinayetin üzeri örtülmek mi isteniyor?

SONRAKİ HABER

Yıldız Entegre’de iş kazası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...