12 Eylül 2014 15:04

Ahlat’ta içme suyu ve çevre sorunları protesto edildi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde halk belediyeyi yol, su, kanalizasyon, çevre gibi sorunlarından dolayı protesto etti. Ahlat Belediyesi önünde bir araya gelen Ahlat Halk İnisiyatifi üyeleri, 'Oyumuzu çaldınız, suyumuzu çalamayacaksınız', 'çamursuz, tozsuz bir yaşam istiyoruz' dövizleriyle Belediye binası önünde bir araya geldi.

Ahlat’ta içme suyu ve çevre sorunları protesto edildi
Paylaş

Remzi Koçbey
BİTLİS

Bitlis’in Ahlat ilçesinde halk belediyeyi yol, su, kanalizasyon, çevre gibi sorunlarından dolayı protesto etti. Ahlat Belediyesi önünde bir araya gelen Ahlat Halk İnisiyatifi üyeleri, “Oyumuzu çaldınız, suyumuzu çalamayacaksınız”, “çamursuz, tozsuz bir yaşam istiyoruz” dövizleri ile Belediye binası önünde bir araya geldi. DBP Ahlat Belediye Meclis üyesi İhsan Ünsel’in de katıldığı açıklamayı inisiyatif adına Zahit Özdemirli okudu. AKP’li belediyenin içme suyu sorununa duyarsız kaldığını eleştiren Özdemirli, yaz aylarını susuz geçiren Ahlatlıların AKP’li belediye tarafından cezalandırıldığına dikkat çekti. İçme suyunun olmadığı Ahlat’ta hamam ihalelerinin yapıldığını söyleyen Özdemirli, “içme suyunun bile olmadığı bir ilçeye hamam ihalelerinin yapılması belediye başkanının acizliği ve popülist yaklaşımından ibarettir” şeklinde konuştu.

Ahlatlıların mahallelerinde kışın çamur, yazın ise toza boğulduğunu söyleyen Özdemirli, bu sorunları çözülene kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Ankara yolundaki İŞKUR işçileri Muş\'a ulaştı

SONRAKİ HABER

Gençlerden Kerry protestosu: ABD Ortadoğu'dan defol

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...