12 Eylül 2014 14:58

Ankara yolundaki İŞKUR işçileri Muş'a ulaştı

Van’da 13 Haziran’da işten atılan ve o günden itibaren Feqiye Teyran Parkı’nda 'Kalıcı iş, insanca yaşanabilecek ücret' talebi ile oturma eylemi yapan İŞKUR işçilerinin mücadelesi devam ediyor. İşçiler, tepkilerini dile getirmek üzere başlattıkları Ankara yürüyüşünde Muş’a ulaştılar.

Ankara yolundaki İŞKUR işçileri Muş\'a ulaştı
Paylaş

Umut YEĞİN
VAN

Van’da 13 Haziran’da işten atılan ve o günden itibaren Feqiye Teyran Parkı’nda “Kalıcı iş, insanca yaşanabilecek ücret” talebi ile oturma eylemi yapan İŞKUR işçilerinin mücadelesi devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi AKP’li milletvekilleri, bakanlar hatta Tayyip Erdoğan tarafından işe alınacaklarına dair sözler verildiğini ancak seçimlerden sonra bu sözlerin unutulduğunu söyleyen işçiler, tepkilerini dile getirmek üzere başlattıkları Ankara yürüyüşünde Muş’a ulaştılar.

Çarşamba günü Çatak durağında bir araya gelen işçiler, Edremit Karayolları kampı yakınına kadar yürümüş burada polis saldırısına uğramıştı. Buna rağmen kararlarından vazgeçmeyen işçiler akşama kadar gruplar halinde Çiçekli mahallesinde toplandı. Yol güzergahı boyunca şarkılar söyleyerek, sloganlar atarak yola devam eden yaklaşık 150 işçi, ilk geceyi Gevaş’ta geçirdi. Sabaha karşı tekrar yola çıkan işçiler Tatvan’a ardından akşam saatlerinde Muş’a vardı.

TATVAN HALKINDAN İŞÇİLERE DESTEK

İşçileri Tatvanlılar ellerine aldıkları ekmeklerle karşıladılar. Burada açıklama yapan işçilerden Ethem Altın, “bizim bu onurlu mücadelemize destek verdiği için Tatvan halkına çok teşekkür ediyoruz. Her türlü engellemelere rağmen yılmadık, yılmayacağız” dedi. Ankara’ya kadar gidip taleplerini dile getireceklerini de belirten Altın, yol güzergahı üzerinde halkın desteklerine ihtiyaçları olduğuna da dikkat çekti. Tatvan’da halkın kendilerine verdiği destekten çok etkilendiğini söyleyen Mehmet Furkan ise “Tatvan halkına mücadelemize destek verdiği için teşekkür ediyoruz. Yoldan geçerken bile ellerinde ekmek, domates, peynir bulunan poşetlerle bizlere yiyecek verdiler. Alkışlarla sloganlarla bize destek oldular” dedi. Tatvan Muş arasında da gruplar halinde kamyon kasalarında yola devam eden işçileri Muş’ta KESK’li emekçiler karşıladı. İşçiler, ikinci geceyi Muş’ta bulunan Atatürk Parkı’nda dinlenerek geçirdi.

ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK

Evrensel'e konuşan Harun Kadan isimli işçi, seslerini duyurmak için Ankara’ya yürümek zorunda bırakıldıklarına dikkat çekerek, “Devletin bizi görmesi gerekiyor. Sesimizi duyurmak için illa Ankara’ya yürümemiz mi gerekiyor” dedi. Annesinin geçirdiği trafik kazası sonucu hastanede yattığını ama buna rağmen mücadelesinden vazgeçmeden yola çıktığını söyleyen Revşan Akti isimli işçi ise “AKP’nin vaatlerini yerine getirmesi bizi yollara düşürdü. Onların yalanlarını ortaya çıkarmak için Ankara yollarına düştük. Ne olursa olsun bu yoldan dönmeyeceğim. Ölmek var dönmek yok” şeklinde konuştu. Geçtiğimiz günlerde yaşadığı psikolojik travma sonrasında intihar girişiminde bulunan İŞKUR işçilerinden Nurcan Ürper ise “biz onurlu bir yaşam ve kalıcı bir iş istiyoruz” diyor. Polis saldırılarını da kınayan Ürper, “bizi yolumuzdan alıkoyamazlar. Kararlıyız” şeklinde konuştu.

Öte yandan yürüyüş esnasında çeşitli rahatsızlıkları bulunan 5 işçi ise ambulanslarla Van'a geri gönderildi. İşçilerin yürüyüşü şu an Muş Bingöl karayolu arasında devam ediyor.

ÖNCEKİ HABER

Edebiyatçılar Can Yücel\'i unutmadı

SONRAKİ HABER

Ahlat’ta içme suyu ve çevre sorunları protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...