12 Eylül 2014 11:34

Demirtaş: Türkiye'nin IŞİD politikası teşhir olmuştur

DTK ve HDP heyetinin Federal Kürdistan Bölgesi temasları kapsamında Erbil'de bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, IŞİD'e karşı ABD liderliğinde kurulan koalisyonda Türkiye'nin yer almamasını 'Türkiye'nin IŞİD politikası teşhir olmuştur' şeklinde değerlendirdi.

Paylaş

DTK ve HDP heyetinin Federal Kürdistan Bölgesi temasları kapsamında Erbil'de bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, IŞİD'e karşı ABD liderliğinde kurulan koalisyonda Türkiye'nin yer almamasını "Türkiye'nin IŞİD politikası teşhir olmuştur" şeklinde değerlendirdi. 

DTK ve HDP Eş Genel Başkanları, HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Avrupa Êzidi Federasyonu Eş Genel Başkanı Leyla Ferman ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk'ten oluşan heyetin Federal Kürdistan ziyareti sırasında gündemdeki konuları DİHA'ya değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin İŞİD ile mücadele amacıyla ABD liderliğinde kurulan ortak koalisyonda yer almaması ve ortak bildirgeye imza atmamasını eleştirdi.

Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiğinin tüm kamuoyu tarafından bilindiğini vurgulayan Demirtaş, uluslararası koalisyonda yer almama kararının Türkiye'nin IŞİD'e desteğinin teşhiri anlamına geldiğini söyledi. Demirtaş, "Şu anda IŞİD çetelerinin Rojava'da Kürtlere saldırması, Şengal, Kerkük ve Musul'daki pratikleri Türkiye'nin işine geldiği için bugün IŞİD'i tehdit olarak görmüyor olabilir. Ama IŞİD gibi ilkesiz ve vahşi bir yapıya destek vermek yarın Türkiye için ciddi bir tehdide dönüşebilir, dolayısıyla Türkiye ve AKP hükümetinin bunu iyi algılaması lazım" dedi.

Mezhepçiliğin ve tekçiliğin herkese kaybettireceğini dile getiren Demirtaş, Türkiye'nin IŞİD'e destek vermekten vazgeçip politikasını tümden değiştirmesi gerektiğini vurguladı. Mevcut iç ve dış politikayla Türkiye'nin gelecekte zor bir süreç yaşamasının kaçınılmaz olacağını savunan Demirtaş, "İlle de Türkiye bir kara operasyonuna girişsin demiyoruz ama IŞİD ile ilgili tüm politikalarını değiştirmek ve bu vahşi yapıyla mücadele edecek koalisyona aktif bir şekilde destek sunmalıdır. Çünkü Türkiye için doğrusu budur" şeklinde konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

12 Eylül\'ün yıl dönümünde Gazi\'de sıkıyönetim

SONRAKİ HABER

Pistorius \'taksirle ölüme sebebiyetten\' suçlu bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...