12 Eylül 2014 06:00

Çocuğunuzun sağlığı okula hazır mı?

Okulların bütün çocuklar için açılmasına sayılı günler kala, ebeveynler önlük, kitap, defter gibi kırtasiye hazırlıkları yaparken çoğu zaman önemli bir noktayı gözden kaçırıyor: Çocuğun sağlığı okula hazır mı?

Çocuğunuzun sağlığı okula hazır mı?
Paylaş

Okulların bütün çocuklar için açılmasına sayılı günler kala, ebeveynler önlük, kitap, defter gibi  kırtasiye hazırlıkları yaparken çoğu zaman önemli bir noktayı gözden kaçırıyor: Çocuğun sağlığı okula hazır mı?  
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Ela Tahmaz, çocukların anasınıfına başlangıcından itibaren her sene doktor kontrolünden geçmesi ve eksik aşılarının yapılmasının önemine dikkat çekiyor.
Okul öncesi muayenede aşılarının yapılmasının önemli bir fırsat olduğunu belirten Dr. Fatma Ela Tahmaz “Okul çağı çocuklarının her sene ayrıntılı bir muayeneden geçmeleri gerekiyor. Yaptığımız bu muayeneler çocuklarımızın sağlığı ve okulla ilgili ortaya çıkabilecek sorunları önceden belirleyip çözüme kavuşturmamızı sağlıyor” diyor.
Difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, suçiçeği, meningokok ve grip gibi aşılarının okul öncesinde yapılması gerekiyor. Bu hastalıkların özellikle çocuklar arasında salgınlara ve büyük problemlere yol açabileceğini söyleyen Dr. Tahmaz “Aşılar bazı bulaşıcı hastalıklar için çocuklarda bağışıklık sağlayıp hastalıkların yayılmasını önlüyor. Bahsettiğimiz tüm bu aşılar da okullardaki salgınları büyük ölçüde engelliyor” diyor.

İYİ DUYMAYAN ÖĞRENCİ ÖĞRENEMEZ

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Cevdet İzmirli, okul çağındaki öğrencilerin, mutlaka duyma  testinden geçirilmesi gerektiğini söyledi. İzmirli, “İyi duymayan  öğrenci derslerinde başarılı olamayacağı gibi arkadaş çevresiyle de uyum sağlayamaz” dedi. İzmirli, yaptığı açıklamada, iyi duymayan öğrencinin aslında bunu belli edebileceğini, veli ve öğrtetmenlerin dikkatli olması durumunda bunu anlayabileceğini belirtti. Duyma kaybı olup da yeni okula başlayan öğrencilerin okula gitmek istemeyeceğini, okulda huzursuzluk yaşayabileceğini ifade eden İzmirli, “Çocuğunuzun okula gitmemek istemesinin nedenleri arasında işitme kaybı yaşaması da olabilir. Evde ise yüksek sesle müzik dinlemesi ve televizyon izlemesi yine duymadığının bir belirtisi olarak değerlendirilebilir “ dedi.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Soyuz Dünya’ya döndü

SONRAKİ HABER

Ligde ikinci hafta başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...