11 Eylül 2014 22:07

Çavuşoğlu, Katar'da temaslarda bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ortadoğu ülkeleri ziyareti kapsamında 10-11 Eylül tarihlerinde Katar'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu, Katar\'da temaslarda bulundu
Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ortadoğu ülkeleri ziyareti kapsamında 10-11 Eylül tarihlerinde Katar'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Bakan Çavuşoğlu, ziyaret kapsamında Katar Emiri Şeyhi Temim bin Hamad Al Tani tarafından kabul edildi. Başbakan Şeyh Abdullah bin Nasser El Thani ve Kültür, Sanat ve Miras Bakanı Hamad bin Abdulaziz El Kuwari ile görüşmeler gerçekleştiren Bakan Çavuşoğlu, ayrıca mevkidaşı Halid bin Muhammed El Attiyah ile de Dışişleri Bakanlığında heyetlerarası görüşmede bir araya geldi.

TÜRKİYE-KATAR İLİŞKİLERİ

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: 'Görüşmelerde Katar ile ikili ilişkilerimiz tüm veçheleriyle ele alındı, bunun yanısıra iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunuldu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği'nde Katar'da yaşayan Türk işadamlarına hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye ile Katar arasında ticaret, sanayi, savunma sanayi gibi birçok alanda işbirliğinin olduğunu ve iki ülkenin bölgesel konular, barış ve adalet için birlikte çalıştığını belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin en önemli firmalarının Katar'da yatırımlarda bulunduğunu kaydetti.' (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ümraniye cinayetinin zanlısı Çeşme\'de yakalandı

SONRAKİ HABER

Çarşı iddianamesi kabul edildi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa