11 Eylül 2014 21:37

MEB 40 bin öğretmen atamasına ilişkin kadroları açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı, 40 bin öğretmen atamasına ilişkin kadroları resmi internet sitesinden açıkladı. Bakanlık tarafından ilan edilen kılavuzda 109 alanda belirlenen kadro kontenjanları yer aldı. Kadrolar için 18 Eylül tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

MEB 40 bin öğretmen atamasına ilişkin kadroları açıkladı
Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı, 40 bin öğretmen atamasına ilişkin kadroları resmi internet sitesinden açıkladı.

Bakanlık tarafından ilan edilen kılavuzda 109 alanda belirlenen kadro kontenjanları yer aldı. Kadrolar için 18 Eylül tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, ataması yapılacak öğretmen kontenjanlarından bazıları şöyle: Sınıf Öğretmenliği 6 bin 152, Rehberlik 2 bin 902, Özel Eğitim bin 945, Okul Öncesi Öğretmenliği bin 939, Türkçe bin 772, Türk Dili ve Edebiyatı bin 125.

'18 KÜRTÇE ÖĞRETMENİ!'

Kürtçeye ise Yaşayan Diller kategorisi altında 18 öğretmen ataması yapılmasına karar verildi.

Gazeteci Fehim Işık, "8-10 milyon Kürtçe eğitim görmek isteyen var. Bunların en az 2-2,5 milyonu Türkçe eğitim görüyor. Kürtçe için 18 öğretmen atanıyor" tweet'iyle bu duruma tepki gösterdi.

Artuklu Üniversitesi başta olmak üzere Diyarbakır Dicle, Van Yüzüncü Yıl ve Muş Alparslan üniversitelerindeki Kürdoloji Enstitülerinden mezun olan bin 700 öğretmen adayı bulunuyor.

Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Ensitüsü Kürdoloji Bölümü’nden mezun olan Kürtçe öğretmen adayları, atamaları yapılmadığı için başlattıkları dönüşümlü açlık grevinin 18 günü geride bıraktı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Filistin\'de \'birlik\' yürüyüşü

SONRAKİ HABER

Zonguldak\'ta 22 maden üretimi durdurma kararı aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...