11 Eylül 2014 18:54

Can Dündar’a 3 ayrı soruşturma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu 8 kişinin şikâyeti üzerine Cumhuriyet gazetesi yazarı Can Dündar, 17 ve 25 Aralık operasyonlarına ilişkin yazıları hakkında “gizliliği ihlal”, “hakaret” ve “kamu görevlisine hakaret” suçlamalarıyla ilgili ifade verdi.

Can Dündar’a 3 ayrı soruşturma
Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu 8 kişinin şikâyeti üzerine Cumhuriyet gazetesi yazarı Can Dündar, 17 ve 25 Aralık operasyonlarına ilişkin yazıları hakkında “gizliliği ihlal”, “hakaret” ve “kamu görevlisine hakaret” suçlamalarıyla ilgili ifade verdi.

Can Dündar 17 ve 25 Aralık operasyonları ile ilgili yazıları hakkında “gizliliği ihlal”, “hakaret” ve “kamu görevlisine hakaret” suçlamalarından 3 ayrı soruşturma açıldı.

Soruşturmaların ikisi Can Dündar’ın yazı dizisi kapsamında 2 Ağustos’ta yayımlanan “Bilal...Ay Özür dilerim, Arkadaş” ve 3 Ağustos’ta çıkan “Arkadaş’ın Babası 1” başlıklı yazılarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ve işadamı Usame Kutub’un da aralarında bulunduğu 8 kişi tarafından verilen şikâyet dilekçeleri üzerine “hakaret” ve “gizliliğin ihlali” suçlamasıyla açıldı. Üçüncü soruşturma ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın şikâyeti üzerine Dündar’ın 1 Temmuz tarihli “Erdoğan’ın yumuşak karnı” ve 18 Temmuz tarihli “Fezlekeleri okumak hakkımız” başlıklı yazılarına ilişkin “hakaret” ve “gizliliğin ihlali” suçlarından açıldı. Dündar soruşturmalar nedeniyle savcı Emin Aydinç’e ifade verdi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

DİHA muhabirine \'sınır\' davası

SONRAKİ HABER

Torba Yasa’yı birlikte alkışladılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...