11 Eylül 2014 18:49

Beyoğlu'nda masa-sandalye kavgası: 1 ölü

Beyoğlu Gazeteci Erol Dernek Sokak'taki bitişik iki kafe işletmecisinin masa-sandalye tartışması kanlı bitti. Başından kurşunlanan Bayram Özkan adlı kafe sahibi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Beyoğlu\'nda masa-sandalye kavgası: 1 ölü
Paylaş

Beyoğlu Gazeteci Erol Dernek Sokak'taki bitişik iki kafe işletmecisinin masa-sandalye tartışması kanlı bitti. Başından kurşunlanan Bayram Özkan adlı kafe sahibi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay, saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Manukyan ailesine ait 4 katlı apartmanın altında bulunan Yeşilçam Kafe ile Sokak Kafe işletmecileri olan Bayram Özkan ile Murat Tosunoğlu arasında 2-3 gün önce dükkan önüne konulan masa sandalyeler yüzünden tartışma çıktı. Zaman zaman sertleşen tartışma, bugün öğle saatlerinde kavgaya dönüştü. Sokak Kafe işletmecisi Murat Tosunoğlu, iddiaya göre, üzerinde taşıdığı silahı Yeşilçam Kafe işletmecisi Bayram Özkan'a doğrultarak ateş etti. Başından tek kurşunla yaralanan Bayram Özkan'a ilk müdahaleyi yine aynı sokakta bulunan Beyoğlu Aile Sağlığı Merkezi'ndeki sağlık görevlileri yaptı. Özkan, daha sonra olay yerine ulaşan ambulansla Şişli'deki özel bir hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Katil zanlısı Murat Tosunoğlu ise olay yerinden kaçtı.
Polis, olayın yaşandığı sokak ve çevresini güvenlik şeridiyle kapatarak delil topladı.

'2-3 GÜNDÜR BU TARTIŞMA SÜRÜYORDU'

Sinema Emekçileri Sendikası (Sine-Sen) Başkanı Zafer Ayden, "Herhalde iki esnafın paylaşımdan kaynaklanan bir olay. İki esnaf arasındaki çelişkiden kaynaklanıyor. Bu işin buraya varması gerekmezdi. Oturup karşılıklı konuşabilirlerdi. Sorunları varsa, bize de müracaat edebilirlerdi. Biz burada bir kurumuz. 2-3 gündür zaten bu tartışma sürüyordu. Oradaki güvenlik güçlerinin gözünün-kulağının burada olması lazımdı. Bir protesto yapsak, güvenlik anında bitiyor. Ama orada günlerdir süren bir kavga ve gürültü var. Yoklar ortada" dedi. Ambulansın 20-25 dakika sonra geldiğine de dikkat çeken Zafer Ayden, “Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapalı. Alman Hastanesi kapalı. Burada bir sağlık sorunumuz olsa gidecek hastanemiz yok" diye konuştu.

'BİRİ DAHA FAZLA MASA KOYMAK İSTEDİ, DİĞERİ RAZI OLMADI'

İki esnaf arasında "mekan kavgası" yüzünden husumet bulunduğunu söyleyen bitişikteki kafe sahibi Mustafa Mutlu ise “Biri daha fazla masa koymak istedi, diğeri razı olmadı. Bu 3-4 gündür süren bir olaydı. Karşılıklı tehditler vardı" dedi. Polis, olaydan sonra kayıplara karışan Murat Tosunoğlu'nun yakalanması için çevrede geniş çaplı arama başlattı. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

12 Eylül’ün ‘Kanlı Postalları’ Cannes yolunda

SONRAKİ HABER

DİHA muhabirine \'sınır\' davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...