11 Eylül 2014 17:29

Altın madencilerinin yolu yine kesildi

Fatsa Bahçeler Mahallesinde siyanürlü altın işletmeciliği yapmak isteyen şirkete ait kamyonların yolu Tepeköy halkı tarafından yeniden kesildi. Jandarma gelip yolu yeniden açtırmak istese de başaramadı.

Altın madencilerinin yolu yine kesildi
Paylaş

Fatsa Bahçeler Mahallesinde siyanürlü altın işletmeciliği yapmak isteyen şirkete ait kamyonların yolu Tepeköy halkı tarafından yeniden kesildi. Jandarma gelip yolu yeniden açtırmak istese de başaramadı.

Siyanürlü altın işletmeciliğinin yaşamı yok edeceğini savunan halk, vatandaşların kullanması için kendi tapulu arazilerine yol yapmış, ancak madenci kamyonlarının geçişini engellemek için yolu daraltmıştı. Salı günü Kaymakamın talimatı ile jandarma tarafından açılan yol, dün yeniden halk tarafından kapatıldı ve kamyonların geçişi engellendi.
Siyanür nedeniyle altın madeni ocağına karşı olduklarını vurgulayan halk, kamyonlar tarafından evlerinin eğildiğini, çatladığını belirterek dava açmak için hazırlık yaptıklarını ve yolu altın madencilerine açtıranlar hakkında da dava açıldığını söylediler.

Yol kesme eylemi devam ederken halk mazot tankerinin, seramik taşıyan kamyonun, yemek aracının geçişine izin vermedi.

‘ŞİRKETE AİT HİÇBİR ARAÇ GEÇEMEZ’

Bu sırada jandarma ile halk arasında da gergin tartışmalar yaşandı. 66 yaşındaki Rukiye Bicil ile jandarmaya “Bundan sonra küçük araçlara izin veriyorduk. Artık buradan şirkete ait hiçbir araç geçemez” dedi. Bu arada, yüksek tonajla yüklü kamyona da 6 bin TL ceza kesildiği de bildirildi.

Halkın yolu kesmesi eylemine katılan Demirciköy Doğa Koruma Platformu üyesi Gülizar Şendur ve Fatsa Derelerin Kardeşliği Platformu üyesi Resul Şahin gazetemize şu değerlendirmeyi yaptı. “Halkın tepkisi büyük. Siyanürle yaşamlarının yok olacağını, bölgeyi terk etmek zorunda olacaklarını biliyorlar ve gelecekleri için mücadele ediyorlar. Hukuksuzluğa, keyfiliğe ve yaşamımıza müdahale edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

‘ÖLÜLER ALTIN TAKMAZ’

Emek Partisi de halkın mücadelesinin yanında olduklarını açıkladı. Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Fatsa Bahçeler’de yapılan altın madeni iletmeciliğinin ormanları keserek işe başlaması halkın gelecekte neler olacağını görmesini sağladı. ‘Ölüler altın takmaz’ diyen halkın sesine ses olcağız. Yaşam alanlarını yok eden şirketlerin arkasında AKP Hükümeti bulunuyor” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akyazı Spor Kompleksi\'nin adı RTE oldu, arbede çıktı

SONRAKİ HABER

Suriye hükümetinden ABD\'ye uyarı: Saldırı kabul ederiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...