04 Temmuz 2011 09:19

Her aileye 1000 m²’lik arsa

İran Cumhurbaşkanı Mahmhud Ahmedinejad her İranlı aileye, içinde villa tipi ev ve meyve bahçesi yapılması için bin metrekarelik arsa tahsis edileceğini bildirdi.Tahran’da toplu konut projeleri ile ilgili yapılan bir toplantıda konuşan Ahmedinejad apartman yaşam tarzını eleştirerek villa tipi evlerin yapımına yöneleceklerini söyledi. Ahm

Her aileye 1000 m²’lik arsa
Paylaş

İran Cumhurbaşkanı Mahmhud Ahmedinejad her İranlı aileye, içinde villa tipi ev ve meyve bahçesi yapılması için bin metrekarelik arsa tahsis edileceğini bildirdi.

Tahran’da toplu konut projeleri ile ilgili yapılan bir toplantıda konuşan Ahmedinejad apartman yaşam tarzını eleştirerek villa tipi evlerin yapımına yöneleceklerini söyledi. Ahmedinejad, “Her aileye bin metrekare arsa vereceğiz, aileler, arsanın bir bölümünde ev yapıp geri kalanını ise yeşil alan ve meyve bahçesine dönüştürebilir. Böylelikle hem aileler ev sahibi olur ve hem de yeşil alan miktarı artar” dedi.

İran Cumhurbaşkanı projenin uygulanması ile halkın daha  ucuz ve daha kaliteli bir hayat standardına kavuşacağını savundu.

Proje için büyük arsa gerektiği eleştirilerine de değinen Ahmedinejad, İran’ın çok geniş bir ülke olduğunu ve 20 milyon aileye arasa verilirse bunun sadece 2 milyon hektarlık bir alana tekabül edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, 165 milyon hektarlık İran yüzölçümünün 30 milyon hektarlık bölümü proje için uygun olduğunu sözlerine ekledi.

İran Cumhurbaşkanı yıl sonuna kadar ülkenin 10-15 noktasında projenin başlamış olacağını kaydetti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Filistinliler’in naaşları iade edilecek

SONRAKİ HABER

Türkiye, Kaddafi’nin üstünü çizdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa