11 Eylül 2014 14:15

Afyon ve Kayseri'de su baskınları

Kayseri'nin Sarıoğlan İlçesi'ndeki sağanak yağış sele neden oldu. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri selden etkilenen 19 evde su tahliye çalışması yaptı. AFYON'un Sandıklı İlçesi'ne bağlı Yavaşlar Köyü'nde de aşırı yağmur nedeniyle meydana gelen sel baskınında 13 ev hasar gördü.

Afyon ve Kayseri\'de su baskınları
Paylaş

Kayseri'nin Sarıoğlan İlçesi'ndeki sağanak yağış sele neden oldu. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri selden etkilenen 19 evde su tahliye çalışması yaptı.

Dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış Sarıoğlan İlçesi'nde Karaözü, Gaziler, Ebulhayr, Alamettin, Palas, Güzelyazı Mahallesi'nde sel görüldü. Sel nedeniyle bölgeye giden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Naziksoy ve İtfaiye Daire Başkanı Aytekin Kahraman, Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan ve Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ile birlikte tahliye çalışmalarını koordine etti. Sarıoğlan ve Felahiye'deki itfaiye ekiplerine takviye olarak il merkezinden sevk edilen itfaiye araçlarının, iş makinaları ile 19 evdeki suların tahliye edildiği kaydedildi.

AFYON'DA 13 EV HASAR GÖRDÜ

Afyon'un Sandıklı İlçesi'ne bağlı Yavaşlar Köyü'nde de aşırı yağmur nedeniyle meydana gelen sel baskınında 13 ev hasar gördü. 

Dün akşam saatlerinde sağanak yağmur nedeniyle Sandıklı'ya bağlı Yavaşlar Köyü'nün üst kısmındaki Akpınar Çayı taştı. Köydeki 13 ev sel nedeniyle hasar görürken, can kaybı ya da yaralanan olmadı. İş makineleri ve Sandıklı Belediye İtfaiyesi ekipleri selden zarar görenlere yardımcı oldu.

Yavaşlar Köyü Muhtarı Bayram Danyeli, Akpınar Çayı'nın taşmasının sele yol açtığını belirterek, "Akpınar Çayı'nın bulunduğu bölgede Devlet Su İşleri'nin çalışmaları yarım kaldı. Çalışmalar yarım kalmasaydı şimdi köyümüz bu durumda olmayacaktı. Bu bölgede kanal 3 metreyken köprüler 1.5 metre. İnşallah bu yarım kalan çalışmalar tamamlanır da bir daha böyle bir şey yaşamayız" diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

\'Melih Gökçek gelsin bu suyu içsin\'

SONRAKİ HABER

Torun Center\'da 150 işçi atılacak iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...