11 Eylül 2014 13:53

'Melih Gökçek gelsin bu suyu içsin'

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in suların temiz olduğuna yönelik açıklamalarına Meclis'te cevap verdi. Şehrin değişik yerlerinden aldığı suları basın mensuplarına gösteren Gök, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i bu sulardan içmeye davet etti ve 'hodri meydan' dedi.

\'Melih Gökçek gelsin bu suyu içsin\'
Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in suların temiz olduğuna yönelik açıklamalarına Meclis'te cevap verdi. Şehrin değişik yerlerinden aldığı suları basın mensuplarına gösteren Gök, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i bu sulardan içmeye davet etti ve 'hodri meydan' dedi.

Gökçek'in açıklamalarını eleştiren Gök, musluk sularından ağır kokuların geldiği yönünde şikayetler olduğunu hatırlattı. "Bu ağır kokular nereden gelmektedir? Evler oturulamaz durumdadır." diyen Gök, Gökçek'in açıkladığı su raporlarının Temmuz ayına ait olduğunu, Ağustos ayı su raporlarının açıklanmasını istedi.

Büyükşehir belediyesinin açıklamalarının halkı rahatlatmayacağını dile getiren Gök, bu açıklamayı başka kurumları yapması gerektiğini söyledi. "Bu tartışma burada bitmez, bitmesini istiyoruz ama bitmez." diyen Gök, salgın hastalık olan ishal ile boğuşur hale gelindiğini ifade etti.

Sinir sistemi hastalıkları, çocuklarda hafıza hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa yol açabileceğine dikkat çeken Gök, Sağlık Bakanlığı ve Büyükşehire seslenerek demogoji yapılmamasını istedi. "Melih Gökçek bir bardak içsin ben burdaki suların hepsini içerim. Bir bardaktan bir şey olmaz diyorsa yine içsin. Beni hastalığa mahkum etmek istiyorsa da ben buna razıyım." diyen Gök, "Demogoji ile halk sağlığını tehdit edemezsin sayın Gökçek." ifadelerini kullandı. 

İlgilileri sorumlu davranmaya çağıran Gök, kirli suya temiz demenin sorumluluk duygusuyla bağdaşmadığını vurguladı.

GÖKÇEK, CANLI YAYINDA SU İÇEREK 'DENEY' YAPTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Su arıtma aleti üreticileri, pet şişe su satıcıları ile CHP'yi suçlayan Gökçek, toplantı boyunca gazetecilere ikram edilen şişelenmiş şebeke suyundan bol bol içti. Melih Gökçek, iddialarla ilgili düzenlediği basın toplantısında Ankara'nın şebeke suyu ve Fransız marka bir şişe içme suyuyla deney yaptı. Gökçek, "Kendisi kapalı bardakta su içerdi" diye tweet atıyorlar. Bunlar bu kadar yalancı insanlar. Bunlar ASKİ'nin kapalı suyu ve ücretsiz dağıtılıyor. Bizim suyumuz pet şişlerden daha sağlıklı" ifadelerine yer verdi. Gökçek, deneyin ardından "CHP'nin onuruna" diyerek ikram edilen şişelenmiş şebeke suyundan içti. 

Gökçek, "Deney sırasında şimdi bu pis su mu? Bu kadar büyük bir cehalet olabilir mi? İnsanları böyle kandırıyorlar. CHP zaten her zaman kandırıcılık yapmıştır. Buradaki kandırıcılığını da görüyorsunuz" dedi. 

Fransız marka bir su ile deney yapan Gökçek, "Şimdi bu su deneyle birlikte daha da koyulaşacak. Cumhuriyet Halk Partisi kafasına göre bu su, içilmeyen su. Dünyada en çok içilen su artık içilmemesi lazım. Olur mu böyle bir şey? İnsanları bu kadar cahil, enayi yerine koymak ancak Cumhuriyet Halk Partililerin. Gerçekten bu zavallılık, siyaset değil. İnsanların kafasını çelmek için yapılan bir sahtekarlık. Ayıp" diye konuştu. 

"SUDA RENK DEĞİŞTİRME BİR NOKTADA ONUN KALİTESİNİ GÖSTERİYOR"

Suyun renk değiştirmesinin suyun kalitesini gösterdiğini iddia eden Gökçek, "Suda renk değiştirme bir noktada onun kalitesini gösteriyor. Kaliteyi kalitesizlik olarak göstermek ancak maalesef Cumhuriyet Halk Partililerin karakteri. Ve art niyeti. Battıkça batıyorlar" dedi. 

"İZMİR'DE İSHAL YÜZDE 33 BİZDE YÜZDE 2"

İzmir'de yüzde 33, Ankara'da ise ishal vakalarının yüzde 2 olduğunu belirten Gökçek, "İzmir milletvekili, önce gitsin yüzde 33 artışın cevabını versin. İzmir'deki artış da son derece normal bir artış. Ben bunu espri olarak söyledim. Yüzde 33 artış olabilir. Bu ishal vakalarında salgın anlamına kesinlikle gelmez. Yüzde yüz artsa yine gelmez. Ki bizde yüzde 2. İzmir'de yüzde 33" ifadelerine yer verdi. 

Gökçek, "Ankara'nın suyu kesinlikle ve kesinlikle temiz bir sudur. Normal pet şişeden korkulabilir. Damacanalarda mikrop üremesi mümkün. Ankara'nın suyundan mikrop almanız mümkün değil" dedi. 

"BARAJLARDA KIZILIRMAK DIŞINDA BİR BUÇUK SENELİK SUYUMUZ VAR"

Gökçek, "Barajlarda Kızılırmak dışında bir buçuk senelik suyumuz var. Ama gelecek senenin nasıl geçeceğini bilmiyoruz" dedi.  Ankara suyunun koktuğuna ilişkin Gökçek, "Kendi iç taraftaki tesisattan kaynaklanan bir sorun ben evde içiyorum" dedi.

Aylin Nazlıaka'nın attığı Tweetleri eleştiren Gökçek, "Aylin Nazlıaka prim yaptı. CHP'de en büyük özellik Melih Gökçek'le kavga etmektir. Gökçek'le kavga ederek prim yapmak isterler, gündeme gelmek isterler. Aylin hanım başlatınca diğerleri de harekete geçti. İşi gücü şov bu bayanın başka hiçbir işi yok. Çok enteresan bir milletvekili" ifadelerini kullandı. 

Gökek, "Aylin Nazlıaka'nın Tweet'i "Ankaralılar günlerdir ishal ile boğuşurken" diye. Yüzde 2 artmış. Yaz aylarında ishal azalmış. Artarken diyor. Yav yalanın bu kadarı olur. Gökçek'e bir tane tokatta odalardan diye bir Tweet atmış. Şimdi rezil oldular. Herkes izleyince bunlar ne diyecek, ne yapacaklar? Bir tanesinin yüreği varsa canlı yayına çıksınlar benimle. 20 yıldan beri beni gönderiyorlar. Bir dahaki sefere de Allah izin verirse aday olurdum ama bizim partide 3'ten fazla aday olamıyorsun" diye konuştu. 

Nazlıaka'nın içtiği sudan rahatsızlandığı iddilarına ilişkin Gökçek, "İçmiyorum diyor nasıl ishal oldu? Ben de merak ediyorum" dedi. Nazlıaka hakkında dava açacağını belirten Gökçek, "Nazlıaka hakkında dava açacağım. Ceza davası için savcılığa müracaat edeceğim. İşlenmeyen bir suç ile suçladığı için" dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Tekstil fabrikasında patlama: 5 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Afyon ve Kayseri\'de su baskınları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...