04 Temmuz 2011 09:18

Filistinliler’in naaşları iade edilecek

FİLİSTİN Yönetimi’nin Vatandaşlık İşleri Bakanı Hüseyin El Şeyh, İsrail tarafıyla 1967’deki işgal ve sonrasındaki çatışmalarda ölenlerden 84 kişinin naaşlarının Filistin’e teslim edilmesinde uzlaştıklarını bildirdi. El Şeyh, Ma’an radyosuna yaptığı açıklamada, İsrail ile uzun süredir devam eden çetin m

Filistinliler’in naaşları iade edilecek
Paylaş

FİLİSTİN Yönetimi’nin Vatandaşlık İşleri Bakanı Hüseyin El Şeyh, İsrail tarafıyla 1967’deki işgal ve sonrasındaki çatışmalarda ölenlerden 84 kişinin naaşlarının Filistin’e teslim edilmesinde uzlaştıklarını bildirdi. El Şeyh, Ma’an radyosuna yaptığı açıklamada, İsrail ile uzun süredir devam eden çetin müzakerelerden sonra bu konuda anlaşmaya varıldığını ve İsrail’deki mezarlıklarda gömülü bulunanlardan 84 Filistinli ve Arap vatandaşın kimliklerinin belirlendiğini kaydetti.

YAŞAMINI YİTİRENLERE DEVLET TÖRENİ

El Şeyh’in verdiği bilgiye göre, Filistinli bir ekip, mezarlıklarda gerekli incelemeyi yaptıktan sonra aileleri de bilgilendirecek ve ölenler için Filistin Yönetimi Devlet Başkanı ile diğer üst düzey yetkililerle ailelerinin de katılacağı devlet töreni düzenlenecek. El Şeyh, törenden sonra, kalıntıların ailelerine teslim edileceğini, yabancı ülkelerde bulunanların gönderilmesi işlemlerinin de hükümet tarafından yapılacağını kaydetti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Güney Asya’da ilk kadın başbakan

SONRAKİ HABER

Her aileye 1000 m²’lik arsa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...