11 Eylül 2014 09:00

'Hacettepe'de fişleme' haberimiz Meclis gündeminde

Hacettepe Üniversitesindeki fişleme skandalını gündeme getirdiğimiz haberimiz Meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya 'Üniversitelerde öğrencilerin ve akademisyenlerin hangi siyasi partilere, derneklere, sendikalara üye olması, gazete ve dergileri okuması fişleme gerekçesidir?' sorusunu yöneltti.

\'Hacettepe\'de fişleme\' haberimiz Meclis gündeminde
Paylaş

Hacettepe Üniversitesinde polis, özel güvenlik ve rektörlük iş birliğiyle yapılan fişleme skandalını gündeme getirdiğimiz haberimiz Meclis gündemine taşındı. “Hacettepe Fişleme Enstitüsü” başlığıyla Evrensel'in manşetten duyurduğu haber CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya soruldu. Tanrıkulu, Avcı’ya “Üniversitelerde öğrencilerin ve akademisyenlerin hangi siyasi partilere, derneklere, sendikalara üye olması, gazete ve dergileri okuması fişleme gerekçesidir?​” sorusunu yöneltti.

Tanrıkulu, “Hacettepe Üniversitesinde özel güvenlik elemanı olarak çalışan bir kişinin muhalif öğrencilerle arası iyi olduğu için işten çıkarıldığı, öğrencilerin sendika, dernek, siyasi partiler, dergiler ve gazeteler ile ilişkilendirilip numara verilerek fişlendiğini öne sürülmektedir. Hacettepe Üniversitesindeki özel güvenlik elemanlarının vardiyalarının gündüz ya da sabit kalması vaadiyle tutanak tutmaya ikna edildikleri, Eğitim Sen’li profesör ve bölüm başkanlarının isimleri ve fotoğraflarının yer aldığı fişleme dosyalarının bulunduğu da iddialar arasındadır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Açık lise sınavında mükerrer şık, eksik soru

SONRAKİ HABER

Türkmen mülteciler: Hükümet bizden bıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...