11 Eylül 2014 08:26

Hukuki yollar tükendi, sıra direnişte

2004 yılından bu yana ücret, kıdem ve ihbar tazminatı alacakları bulunan Hema Dişli işçileri, yıllardır açtıkları davalardan sonuç alamadıklarını, talepleri kabul edilene kadar direnişi sürdüreceklerini söylediler.

Hukuki yollar tükendi, sıra direnişte
Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Yıllardır ücretleri verilmeyen Hema Dişli işçileri, adı değişerek Ankara Dişli Dövme Sanayi olan fabrika önünde direnişlerine devam ediyor. 2004 yılından bu yana ücret, kıdem ve ihbar tazminatı alacakları bulunan işçiler, yıllardır açtıkları davalardan sonuç alamadıklarını, talepleri kabul edilene kadar direnişi sürdüreceklerini söylediler. 

İşçilerden Şakir Başak, 11 aylık ücretinin ve ihbar tazminatının verilmediğini söyledi. İcra kararlarında ise kendilerine sıra gelmediğini dile getiren Başak, “Başkentte oturuyoruz ama ne vekil, ne bakan sesimizi duyuyor. Hepsi kulaklarına pamuk tıkamışlar” diye konuştu. 

Uzun süren dava süreçlerinin sonunda ellerine bir şey geçmediğine dikkat çeken Engin Yalabık da “Mahkemede işçiler haksız, patron haklı bulundu. Artık hukuken yapılacak Bir şey kalmadı” dedi. 

Osman Engin ise çalıştıkları süreçte örgütlü oldukları Türk Metal Sendikası’nın kendilerinden yana olmadığını söyledi. Sendikayı yıllardır göremediklerini ifade eden Engin, 8 yıl sonunda anca bir araya gelerek direnişe başlayabildiklerini bildirdi. 

ÖNCEKİ HABER

Tema İstanbul\'da patron, yasa tanımadığını itiraf etti

SONRAKİ HABER

Ölüme ‘buyur’ diyen çalışma!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...