10 Eylül 2014 20:00

Yıldız Entegre işçilerinin eylemleri sürüyor

Üyesi oldukları Ağaç-İş Sendikası’nın kendilerinden habersiz bir şekilde işverenle imzaladığı toplu iş sözleşmesine tepki gösteren Yıldız Entegre işçileri, Kocaeli Şubesi’nin genel merkez tarafından kapatılarak İstanbul Şubeye bağlanmasına da tepkili. İşçiler, sloganlarıyla İnsan Hakları Parkı’na doğru yürüyüş yaptılar.

Yıldız Entegre işçilerinin eylemleri sürüyor
Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Üyesi oldukları Ağaç-İş Sendikası’nın kendilerinden habersiz bir şekilde işverenle imzaladığı toplu iş sözleşmesine tepki gösteren Yıldız Entegre işçileri, Kocaeli Şubesi’nin genel merkez tarafından kapatılarak İstanbul Şubeye bağlanmasına da tepkili.

16.00 vardiyası bitiminde Yürüyüş Yolu’nun başında pankartlarıyla buluşan işçiler, “Direne direne kazanacağız”, “Her yer Entegre her yer direniş” ve “Satılmış sendika istemiyoruz” sloganlarıyla İnsan Hakları Parkı’na doğru yürüdü. Kaile alınarak oturup konuşmak istediklerini belirten işçiler, eylemlerini devam ettirmekte kararlı olduklarını belirtti. 

İnsan Hakları Parkı’nda konuşan Kocaeli Şube Başkanı Şener Furuncu, istediklerinin bir türlü olmadığını, verilen sözlerin tutulmadığını belirterek, “Türk-İş, Türk-İş’in Bölge Temsilciliği ve Vali Ercan Topaca söz verdi ama sözler tutulmuyor. Nasıl bir adalet bu, zengin adaleti mi? Biz garibanız diye bizi adalet olmayacak mı, hep zenginlere mi çalışacak bu adalet?​” diye konuştu. 

Açıklamanın ardından Cumhuriyet Parkı’na doğru davul ve zurna eşliğinde yürüyen işçiler, burada kısa bir görüşme yaparak ilerleyen süreçte neler yapabileceklerini tartıştılar.

ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi, Adana\'daki ulaşım zammını protesto etti

SONRAKİ HABER

Akçakale\'ye IŞİD mermisi düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...