10 Eylül 2014 19:53

Emek Partisi, Adana'daki ulaşım zammını protesto etti

Emek Partisi (EMEP) Adana İl Örgütü, ulaşıma yüzde 30-35 oranında yapılan zamları protesto etmek için Büyükşehir Belediyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirerek zamların geri alınmasını istedi.

Emek Partisi, Adana\'daki ulaşım zammını protesto etti
Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Adana İl Örgütü, ulaşıma yüzde 30-35 oranında yapılan zamları protesto etmek için Büyükşehir Belediyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirerek zamların geri alınmasını istedi. Açıklamayı okuyan EMEP İl Başkanı Sevil Aracı, Sözlü’nün herkesin indirimli tarifeden yararlandığını söyleyerek vatandaşlara sahtekarlık ithamında bulunduğunu dile getirdi.  Şehri birlikte yönetelim vaadiyle gelen Sözlü’nün Adana’yı Adanalılarla yönetmeyeceğini göstermiş olduğunu ifade eden Aracı, yapılan zamların ardından bir kişinin ayda gidiş-geliş yola vereceği ücret ortaklama 120 TL olduğunu söyledi. 

Dört kişilik bir ailenin ayda yola vereceği paranın 480 TL civarında olduğunu söyleyen Aracı, “Birçok işçinin işyeri servislerine binmek için bile otobüs ya da dolmuşa binmek zorunda olduğunu düşünürsek asgari ücretli bir işçi ailesi aylık kazancının yarısını ulaşıma verecek. İşçiye reva görülen evinden çıkamamak oldu” şeklinde konuştu. 

ÖĞRENCİLER DE MAĞDUR

TEOG sınavı ile evlerinden uzak okullara yerleşen öğrencilerin, günde birkaç araç değiştirmek zorunda kalırken, yapılan zamlar ile ya servislerin kıskacına düşeceklerini ya da okula harçlıkları ile otobüse binmek zorunda kalacaklarını dile getiren Aracı, üniversite öğrencilerinin de ayda 80 ile 100 TL arasında ulaşım gideri harcayacağının altını çizdi. 

Öğretmen ve öğrencilere ücretsiz ulaşım zammı sözü verdiğini yalanlayan Sözlü’nün vatandaşlara sahtekarlık imasında bulunduğunu dile getiren Aracı, “Kamu gelirlerinde tüyü bitmedik yetimlerin hakkını gözeterek tasarrufta bulunduklarını iddia eden Sözlü, bir yandan da dünyanın en büyük Türk bayrağının Adana’da dalgalanacağını söyleyerek kamu kaynaklarını nasıl kullanacağını tarif etmiş oldu” dedi. 

Halkı gözetmeyen belediyecilik anlayışının varacağı yerin siyaset çöplüğü olacağını dile getiren Aracı, yerel yönetimlerin görevinin ulaşım hakkının engellenmesi değil, halktan toplanan vergilerle bütçelerini oluşturan belediyelerin donanımlı toplu taşıma araçlarıyla insan onuruna yakışır şekilde taşıma yapmak olduğunu dile getirdi. Emek Partisi olarak Adanalılarla hiç kimsenin alay etmesine izin vermeyeceklerini dile getiren Aracı, “ulaşım zamlarının geri alınması için tüm halkımızı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meclis, 1 Ekim\'e kadar tatile girdi

SONRAKİ HABER

Yıldız Entegre işçilerinin eylemleri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...