10 Eylül 2014 15:51

Sağlık emekçileri: Hastane yönetimi uyuzu gizledi

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan uyuz salgınının, henüz salgın halinde değilken çalışanlardan gizlendiği belirtildi. Sağlık emekçileri, sorumlular hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Sağlık emekçileri: Hastane yönetimi uyuzu gizledi
Paylaş

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan uyuz salgınının, henüz salgın halinde değilken çalışanlardan gizlendiği belirtildi. Sağlık emekçileri, sorumlular hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yataklı sağlık hizmeti sunan bir serviste uyuz salgını ortaya çıktı. Tespitlere göre 5 taşeron işçi, 3 hemşire ve 3 doktor bu salgından etkilendi. Konuyla ilgili İstanbul Tabip Odası (İTO) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), hastanede çalışanlarla basın açıklaması yaptı. Sağlık emekçileri adına konuşan İTO ve SES hastane temsilcisi Özkan Gülmez, olayın yaşandığı serviste aylar öncesinde taşeron sağlık çalışanlarında uyuz vakalarının bilindiğini söyledi. Gülmez, “Buna rağmen gerekli tedbirlerin alınmayıp diğer sağlık çalışanlarına da yayılarak salgın haline dönmesi çok vahimdir” dedi. Söz konusu servisin giyinme bölümünde ilaçlanmanın bile yapılmadığını dile getiren Gülmez, “Hastalığın hemşirelere ve doktorlara bulaşmasının ardından dar kapsamlı bir ilaçlama yapıldı” diye konuştu.

‘ÜZERİ ÖRTÜLMEK İSTENDİ’

Bu vakaların daha önce tespit edildiğine dikkat çeken Gülmez vakaların üzerinin örtüldüğünü ifade etti. Gülmez, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yöneticilerin 2 ay öncesinde tespit edilen vakalar konusundaki çelişkili ifadeleri de kabulü mümkün olmayan açık bir ihmal ve ayıptır. Hastanemiz çalışanlarını riske atan, böylesine önemli bir sağlık sorununu gizleyerek salgın haline dönüşmesine yol açan ve ihmali bulunanlar hakkında kapsamlı bir soruşturma yürütülmeli, sorumlular belirlenmelidir. Çalışma ortamları ilaçlanmalı, sağlık çalışanlarına sağlıklı ve güvenli çalışma alanları sağlanmalıdır.”


AİLEME BULAŞTIRDIM AMA SÖYLEYEMİYORUM

Eylemde, hastanede çalışan ve uyuza yakalanan taşeron işçi Ramazan Aykut da konuştu. Uyuz teşhisi konulduğu zaman yetkililere söylediklerinin altını çizen Aykut, “Ancak kimse dinlemedi. Derdimizi anlattığımız zaman kovuyorlar. Sağlık durumum kötü. Uyuz oldum, evdekilere de bulaştırdım ama söyleyemedim” dedi.

ÇALIŞMA TEMPOSU İŞ GÜVENLİĞİNİ ÖTELİYOR

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Üyesi Hüseyin Demirdizen de salgının taşeron işçilerden yayılmasını hatırlattı. Demirdizen, Bakanlık Türkiye’nin en büyük taşeron örgütü. Sağlık sektöründe her üç kişiden biri taşeron işçi. Yoğun çalışma temposu iş güvenliğini ve sağlığını arka plana attı” dedi. Demirdizen ayrıca, “Yeni Türkiye söylemiyle, sorunu çözmekten çok sorunların gündemden kaldırılmasına çalışılıyor. Yöneticilerimizin tek aklına gelen sorunlarımızın üstünü örtmek” dedi.  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yalova\'da gündem: Susuzluk

SONRAKİ HABER

Büro yapmak için tiyatro sahnesini yıktılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...