10 Eylül 2014 14:36

'Afederseniz Ermeni' aklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçim sürecinde katıldığı bir televizyon kanalında söylediği “Benim için neler söylediler. ‘Gürcü’dür’ diyen oldu. Çıktı bir tanesi affedersin çok daha çirkin şeylerle Ermeni diyen oldu” sözlerine RTÜK ceza vermedi.

\'Afederseniz Ermeni\' aklandı
Paylaş

RTÜK, Erdoğan’ın ırkçı yorumunda yayın ilkelerini ihlal olmadığına karar verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçim sürecinde katıldığı bir televizyon kanalında söylediği “Benim için neler söylediler. ‘Gürcü’dür’ diyen oldu. Çıktı bir tanesi affedersin çok daha çirkin şeylerle Ermeni diyen oldu” sözlerine RTÜK ceza vermedi.

RTÜK’ün muhalefet kontenjanından seçilen üyeleri, Erdoğan’ın sözlerinin “Toplumu bölme ve ayrıştırma amacından başka bir hedefe hizmet etmediği” gerekçesiyle konunun üst kurul gündemine alınmasını istemişti. Talep üzerine rapor hazırlayan İzleme ve Değerlendirme Dairesi, Erdoğan’ın sözlerini aklayan bir raporu Üst Kurula sundu. Karar, Üst Kurula CHP kontenjanından seçilen üyeler Süleyman Demirkan ve Ali Öztunç ile HDP kontenjanından seçilen Ahmet Yıldırım ve MHP kontenjanından seçilen Esat Çıplak’ın karşı oylarına rağmen 5 AKP’li üyenin oylarıyla, oyçokluğuyla alındı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

RTÜK başkanı, Seda Sayan\'ın programında ihlal görmemiş

SONRAKİ HABER

İzmir Fuarı alanı halka açık yeşil alan olarak kullanılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...