10 Eylül 2014 14:32

RTÜK başkanı, Seda Sayan'ın programında ihlal görmemiş

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK); iki eşini öldürmüş bir adamın konuk edilmesi nedeniyle şikayet ettiği Seda Sayan’ın programına dair vereceği kararı haftaya bıraktı. Toplantıda RTÜK Başkanı Davut Dursun, Sayan’ın programında ihlal görmediğini söyledi.

RTÜK başkanı, Seda Sayan\'ın programında ihlal görmemiş
Paylaş

Çağrı SARI
İstanbul


Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK); iki eşini öldürmüş bir adamın konuk edilmesi nedeniyle şikayet ettiği Seda Sayan’ın programına dair vereceği kararı haftaya bıraktı. Toplantıda RTÜK Başkanı Davut Dursun, Sayan’ın programında ihlal görmediğini söyledi. RTÜK Songül Karlı’nın programına ise ceza kesti.  RTÜK’ün CHP’li üyesi Ali Öztunç  RTÜK Başkanı Dursun’un ihlal olmadığı yönündeki ifadesine tepki göstererek, “Sorumsuz yayıncılık ihlal değilse sayın Dursun’un geçmişte verdiği çok sayıda kararın yeniden gözden geçirilmesi gerekir” dedi.

RTÜK dün Songül Karlı’nın ve Seda Sayan’ın programını masaya yatırdı. 5 kurul üyesinin katıldığı toplantıda Karlı’nın programına  oy birliği ile ceza verildi. Ancak Sayan’ın programı için 4 RTÜK üyesi yaptırım kararı uygulanması gerektiğini söylerken, RTÜK Başkanı Davut Dursun ‘ihlal yok’ dedi.

Seda Sayan’ın programına iki eşini öldürmüş birini çıkarması  ve konuyla ilgili yapılan sohbet başta kadınlar olmak üzere birçok kesimin tepkisine neden olmuş, Seda Sayan için suç duyurusunda bulunulmuştu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve  CHP milletvekili Aylin Nazlıaka da konuyu RTÜK’e taşımıştı.

Aynı zaman diliminde Songül Karlı da eşini 43 yerinden tornavidayla yaralayan Yakup Kara’yı programına konuk etmişti. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve HDP PM üyesi Pınar Akdemir, Yakup Kara’nın Kanaltürk’te Songül Karlı’nın programına çıkması konusunda RTÜK’e başvurmuştu.

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun Salı günü yapılan toplantısında, Seda Sayan ve Songül Karlı dosyaları görüşüldü.

KARLI’YA CEZA

RTÜK, Songül Karlı’nın programına kadına yönelik baskıları özendirdiği için ceza kesti. Ceza kararı oybirliği ile alındı. Ancak Seda Sayan’ın programı konusunda RTÜK Başkanı Davut Dursun’un tutumu nedeniyle karar verilemedi. Sayan’ın programıyla ilgili karar önümüzdeki hafta yapılacak toplantıya kaldı.

ÖZTUNÇ: CEZA ALACAĞINA İNANIYORUM

RTÜK’ün CHP’li üyesi Ali Öztunç, önümüzdeki hafta Dursun’un muhalefetine rağmen Seda Sayan’ın programı için ceza çıkacağına inandığını söyledi. Salı günü gerçekleştirilen toplantıya 5 RTÜK üyesinin katıldığını belirten Öztunç, toplantıda bulunan 2 AKP’li vekil ve CHP’li vekillerin Sayan konusunda hemfikir olduğunu ancak RTÜK Başkanı’nın ihlal görmediğini söylediğini aktardı. Gelecek hafta HDP’li ve MHP’li vekillerin de katılımı ile bir yaptırım olacağını söyledi.

RTÜK BAŞKANI VİCDANINI DİNLESİN

Ali Öztunç şöyle dedi: “Üst kurulumuzun başkanı Sayın Dursun, Sayın Seda Sayan’ın programında ihlal olmadığı düşüncesinde. İki eşini öldüren birinin ekrana çıkarılıp, sorumsuz yayıncılık yapılması ve programın içeriğindeki konuşmalar ihlal değilse; Sayın Dursun’un geçmişte verdiği çok sayıda kararın yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Toplumun tüm kesimlerinin tepkisini çeken bu  yayınla ilgili karar alınmadığı için önümüzdeki hafta dosya yeniden görüşülecek. Umarım Sayın Dursun bir hafta boyunca vicdanının sesini dinler ve kararını değiştirir.”

ÖNCEKİ HABER

Münih\'te pilotlar grevde: 140 uçuş iptal

SONRAKİ HABER

\'Afederseniz Ermeni\' aklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...