10 Eylül 2014 13:11

Çanakkale'de patlamamış top mermisi bulundu

Çanakkale Savaşı'nda atılan ve patlamamış top mermisi bulundu. Top mermisi yapılacak incelemenin ardından imha edilecek.

Çanakkale\'de patlamamış top mermisi bulundu
Paylaş

Çanakkale Savaşı'nda atılan ve patlamamış top mermisi bulundu. Top mermisi yapılacak incelemenin ardından imha edilecek.

Alınan bilgiye göre; Eceabat ilçesinde dağ yürüyüşü yapan bir kişi, Sarafin tepesinde patlamamış bir top mermisine rastladı. Şehitliklere su götürülmesi için bölgede yapılan kazı çalışması sırasında çıktığı tahmin edilen topun, yol kenarına bırakıldığı tahmin ediliyor. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri olay yerinde güvenlik önlemi aldı. Toprak üstünde bulunan merminin 26 santimetre çapında, 73 santimetre uzunluğunda ve 150 kilo ağırlığında olduğu bildirildi.

Merminin imhası için Boğaz Komutanlığı'ndan yardım istendi. Merminin 99 yıl önce Çanakkale Savaşları sırasında atıldığı, ancak yumuşak toprağa saplandığı için patlamadığı tahmin ediliyor.

Jandarma ekipleri topun başında nöbet tutmaya başlarken, yapılacak incelemenin ardından mermi imha edilmek üzere taş ocağına götürülecek. (Çanakkale/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Cinsel istismar sanığı tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Depremzede İŞKUR işçilerine yine polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...