10 Eylül 2014 12:59

HDP ırkçı cinayeti Meclis’e taşıdı

HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, 20 yaşındaki Mahir Çetin’in Antalya’da ırkçı bir grubun saldırısı sonucu yaşamını yitirmesini İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.

HDP ırkçı cinayeti Meclis’e taşıdı
Paylaş

HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, 20 yaşındaki Mahir Çetin’in Antalya’da ırkçı bir grubun saldırısı sonucu yaşamını yitirmesini İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.

Efkan Ala’nın yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren Ayhan, “Kimi mülki amirlerin, emniyet müdürleri ve siyasi parti yöneticilerinin tutumu, saldırganlığı ve ırkçı ruhu cesaretlendirmektedir” dedi.

Ayhan, Bakan Ala’ya şu soruları yöneltti;
- Antalya’nın Kaş ilçesinde yaşanan ırkçı saldırıda Mahir Çetin adlı genç katledilmiştir. Yaşanan bu olayın sebebi hakkında bakanlığınızın bilgisi var mıdır?
- Antalya Valiliği’nin olayın adli bir vaka olduğunu ifade etmesi gerçeği yansıtmakta mıdır?
- Olayın ardından gözaltına alınan ve tutuklanan kişi sayısı kaçtır?
- Benzeri olayların yaşanmaması adına bakanlığınız ne gibi tedbirler almayı planlamaktadır? - - Irkçı saldırılara dönük mülki amirlerin tutumuna ilişkin bakanlığınızın herhangi bir talimatı olacak mıdır?
Soru önergesinde HDP’ye yönelik saldırıları da gündeme getiren Ayhan, bakana şu soruları da yöneltti;
- Bugüne kadar HDP’nin hangi teşkilatlarına kundaklama girişiminde bulunulmuştur? Kundaklama girişiminde bulunanların kaçı adli mercilere sevk edilmiştir?
- Bugüne kadar HDP’nin kaç etkinliğine saldırı girişiminde bulunulmuştur? Bu saldırılarda kaç kişi adli mercilere sevk edilmiştir?
- HDP’ye dönük saldırıların bireysel mi yoksa siyasi bir organizasyon mu olduğu hakkında bakanlığınızın herhangi bir bilgisi var mıdır?
- HDP’ye dönük saldırıların artış göstermesinde kimi mülki amirlerin ve siyasi parti temsilcilerinin beyanatları etkili olmuş mudur? Olmuşsa bunlar hakkında herhangi bir tahkikat başlatılmış mıdır? (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Neden sadece Türkçe eserlere destek veriliyor?

SONRAKİ HABER

Jandarmanın rahat vermediği 13 yaşındaki Ali Serkino, Manisa’yı terk etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...