10 Eylül 2014 12:33

Torun Center'daki işçi katliamında 6 kişinin tutuklanması istendi

Mecidiyeköy'deki Torunlar GYO'ya ait rezidans inşaatında meydana gelen ve 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasıyla ilgili savcılık sorgusu tamamlanan 11 şüpheliden 6’sı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Torun Center\'daki işçi katliamında 6 kişinin tutuklanması istendi
Paylaş

Mecidiyeköy'deki Torunlar GYO'ya ait rezidans inşaatında meydana gelen ve 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasıyla ilgili dün gözaltına alınan 5 kişi adliyeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan asansör firması Geda Major'un ortaklarından Orhan Demirel, Torunlar GYO Muhasebe Müdürü Metin Karakoç, Şantiye şefi Önder Türksoy, asansör teknikerleri Adem Akyıldız ve Turgay Dalgıç savcılık sorgularının ardından haklarında ek gözaltı süresi verilerek Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geri gönderilmişti. Ek gözaltı süresi 17.00'da dolacak olan 5 kişi tekrar İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü. Öğle saatlerinde de bugün gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edilmişti. Böylece adliyedeki şüpheli sayısı 11 oldu.

5 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Asansör faciasıyla ilgili savcılık sorgusu tamamlanan 11 şüpheliden 6’sı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. İstanbul Adalet Sarayı’nda savcı Erdal Bağcı tarafından sorgulanan şüphelilerden Adem A., Turgay D., Önder T., Metin K. Orhan D. ve bir şüpheli daha tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderildi. 5 kişi ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 

Torun Center'da Cumartesi günü yaşanan iş cinayetinde 10 işçi yaşamını yitirmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Jandarma, vatandaşın yolunu siyanürlü altına açtı

SONRAKİ HABER

Tekirdağ T Tipi Cezaevi\'nde açlık grevi başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...