09 Eylül 2014 22:58

Kılıçdaroğlu: Sorumluluğu ölenlere atacaklar

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi tarafından yaptırılan, parti genel merkezinin yanında bulunan ve CHP’nin kuruluşunu simgeleyen 9 Eylül Kuruluş Parkı’nın açılışını yaptı.

Kılıçdaroğlu: Sorumluluğu ölenlere atacaklar
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi tarafından yaptırılan, parti genel merkezinin yanında bulunan ve CHP’nin kuruluşunu simgeleyen 9 Eylül Kuruluş Parkı’nın açılışını yaptı. Açılışa CHP milletvekilleri, parti meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. CHP’nin kuruluşunu nedeni ile verilecek olan kokteyl ise İstanbul Mecidiyeköy’de 10 kişinin hayatını kaybettiği rezidans inşaatındaki işçi katliamı nedeni ile yapılmadı.

CHP’nin mücadelesinin kolay bir mücadele olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Ama biz zor işleri başarmayı seven bir gelenekten geliyoruz. 9 Eylül’de kuruluşumuz gerçekleşti ama onun öncesi de var. Anadolu ve Rumeli Kuva-i Milliye hareketleri Cumhuriyet Halk Partisi’nin kökenini oluşturuyor. Kendimiz hep bir dev çınara benzettik. Aslında dev çınar farklı bir söylem çünkü dünyada bizim kadar eski köklü ve hala yaşayan üç veya dört parti var. Eğer biz 91 yıldır yaşıyorsak haklı olduğumuz için, halkı için mücadele ettiğimiz için, ezilenler için mücadele ettiğimiz için, mazlumlar için mücadele ettiğimiz için ayaktayız ve onun için yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Parkın açılışını görkemli bir şekilde yapmak istediklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Bu töreni aslında görkemli bir şölen havası içinde yapacaktık ama maalesef iş cinayetleri sonucu 10 yurttaşımız hayatını kaybetti. Şimdi sorumlusu kim? Her birisi topu bir başkasına atıyor. Merak ediyorum; son Başbakan da, Başbakanlık Teftiş Kurulu'na havale etmiş. ‘Gidin sorumluyu bulun’ diye. Aslın sorumlusu çok basit, yanı başında koltukta oturan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı. Emrinde bir sürü denetim elemanı var. O asansörün bozulduğunu herkes biliyor. Herkes bunun tanığı ama şimdi büyük bir olasılıkla göreceksiniz sorumluluğu ölenlere atacaklar. Bir hızlı tren macerası yaşadık biliyorsunuz. Pamukova’da kaza oldu, çok sayıda yurttaşımız hayatını kaybetti fatura sadece iki makiniste çıktı ve olay kapatıldı. Soma, hala kim sorumlu belli değil. Göreceksiniz o dosya da kapatılacak ama bunların tamamının takipçisi olacağız, tamamının hesabını soracağız.”

Açılış törenin ardından Kılıçdaroğlu ve beraberinden heyet yeni açılan parka, İstanbul Mecidiyeköy’de inşaat kazasınsa hayatını kaybeden 10 işçi anısına çınar dikti. Kılıçdaroğlu ardından dikilen ağacı suladı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

\'Sotloff\'u IŞİD\'e ılımlılar sattı\' iddiası

SONRAKİ HABER

Torun Center yorumu: Bunlar Türkiye\'nin gururu olan projeler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...