10 Eylül 2014 06:00

Beş canın bedeli 18 gün mü?

Kumburgaz’da, 17 Ağustos günü denizde kaybolan 5 gence deniz bisikletini kiralayan işletmenin sahibi Sinan Önügören, avukatının itirazı üzerine 18 günlük tutukluluğunun ardından serbest bırakıldı.

Beş canın bedeli 18 gün mü?
Paylaş

Eda YILDIRIM
İstanbul

Kumburgaz’da, 17 Ağustos günü denizde kaybolan 5 gence deniz bisikletini kiralayan işletmenin sahibi Sinan Önügören, avukatının itirazı üzerine 18 günlük tutukluluğunun ardından serbest bırakıldı. Mahkemenin kararına tepki gösteren denizde kaybolan gençlerden Mikail Çelik’in abisi İsmail Çelik, “Beş canın bedeli 18 gün mü? Kasten adam öldürmeden yargılanması için boğazına bıçak mı dayaması gerekiyor. Bu nasıl adalet” diye isyan etti.

“İhmalli davranışla kasten adam öldürme” suçundan 21 Ağustos’ta tutuklanan Sinan Önügören önceki gün serbest bırakıldı.

‘DEVLET KATİLE SAHİP ÇIKTI’

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Mikail Çelik’in abisi İsmail Çelik, mahkemenin neye göre tahliye kararı verdiğini merak ettiğini söyleyerek, “Beş kişi öldü. Sadece bir kişinin bedenine ulaşıldı. Bu kişinin tutuklu kalması için nasıl bir delil gerekiyor” diye sordu. Soruşturmanın genişletilerek olayda ihmali bulunan kamu görevlilerinin de yargılanması için de şikayetçi olduklarını hatırlatan Çelik, şöyle devam etti: “Biz onların da yargılanmasını isterken, bu bisikletleri kiralayan işletmeci serbest bırakıldı. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı”Öte yandan aileler dün saat 13.00’de İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yla görüştü. Görüşmenin ayrıntılarını anlatan Çelik, Vali Mutlu’nun durdurulan kritik bir bölgede birkaç gün daha devam ettirileceğini  ve  işletme sahibinin serbest bırakılmasıyla ilgili de Adalet Bakanlığıyla görüşeceğini söylediğini aktardı.  












 

ÖNCEKİ HABER

Kuralsız çalışmanın en iyi örneğiyiz

SONRAKİ HABER

\'Sotloff\'u IŞİD\'e ılımlılar sattı\' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...