26 Şubat 2011 20:54

Büro emekçileri: Türkiye’de Vergi adaleti var mıdır?

BÜRO Emekçileri Sendikası (BES), Türkiye’de kişi ve kurumların gelirleriyle doğru orantılı vergi ve tahsilat sistemi olmadığını vurgulayarak, vergi sisteminin adil olmadığını belirtti. 22. Vergi Haftası ile ilgili Maliye Bakanı’na “Neyi kutlamamızı bekliyorlar” diye soran BES Yönetim Kurulu, Bakan Şimşek’in bir yıldır ver

Büro emekçileri: Türkiye’de Vergi adaleti var mıdır?
Paylaş

BÜRO Emekçileri Sendikası (BES), Türkiye’de kişi ve kurumların gelirleriyle doğru orantılı vergi ve tahsilat sistemi olmadığını vurgulayarak, vergi sisteminin adil olmadığını belirtti. 22. Vergi Haftası ile ilgili Maliye Bakanı’na “Neyi kutlamamızı bekliyorlar” diye soran BES Yönetim Kurulu, Bakan Şimşek’in bir yıldır verdiği sözü tutmadığını ve maliye emekçileri arasında ücret adaletini sağlamadığını vurguladı.
Türkiye’de vergi kaçırmanın meşru hale getirilmesine ve torba yasada yapılan düzenlemelerin seçim öncesi yapılmasına dikkat çekilen açıklamada, düzenlemeleri yapan AKP’nin iktidarını sağlamlaştırmayı hedeflediği vurgulandı. İçinde bulunulan “Vergi Haftası”nda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ve Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci’ye “Türkiye’de vergi adaleti var mıdır?​” sorusunun yöneltildiği açıklamada, dolaysız vergi gelirlerinin artmadığına dikkat çekildi.
Maliye emekçileri arasında yaratılan ücret farkı ile uzman olanlar-olmayanlar ayrışmasının eleştirildiği açıklamada,  Bakan’a ücret farkının azaltılacağına dair verdiği “söz” bir kez daha hatırlatıldı. “Eşit işe eşit ücret” ilkesine uygun davranılması talebinin dile getirildiği açıklamada, boşalan kadrolar yerine yeni ve kadrolu personel almamasına, az personele çok iş yaptırma yoluna gidilmesine dikkat çekildi. Açıklamada, Bakan tarafından verilen “söz” tutulmadan vergi haftası kutlamalarına katılımı istenen vergi emekçilerinin, 11 Mart 2011 günü uygulanan ücret politikasına karşı hizmetten gelen güçlerini kullanacakları belirtildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Torba resmileşti

SONRAKİ HABER

Sürpriz ‘atık deposunu’ istemiyorlar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...