09 Eylül 2014 21:37

Brezilya'da yangın: 600 gecekondu kül oldu

Brezilya'nın en büyük şehri Sao Paulo’nun gecekondu mahallelerinden birinde çıkan yangında 600 ev tamamen yandı.

Brezilya\'da yangın: 600 gecekondu kül oldu
Paylaş

Brezilya'nın en büyük şehri Sao Paulo’nun gecekondu mahallelerinden birinde çıkan yangında 600 ev tamamen yandı. Campo Belo bölgesine yakın bir noktada bulunan ve iç içe girmiş derme çatma evlerin bulunduğu, bin metrekarelik alanı kapsayan yangından 2 bin 500 kişi etkilendi. Pazar sabah saatlerinde başlayan yangında can kaybı yaşanmazken soğutma çalışmaları pazartesi sabah saatlerine kadar devam etti.

Olay yerinde görev yapan basın mensupları, itfaiyenin yangına müdahale etmekte zorlandığını ve bölgede su sıkıntısı yaşandığını belirtti. G1 News adlı haber portalına açıklama yapan itfaiye şefleri ise Buraco Quente adı verilen gecekondu semtinde uyuşturucu ticareti yapan kişilerin yangının söndürülmesini istemediğini ve çalışmaları engellediklerini duyurdu.
Yangından artakalan eşyalarını kurtarmak isteyenlerin görüntüleri ise kameralara takıldı. Yangın sonrası bölgeden tahliye edilen vatandaşlar, yakında bulunan bir kiliseye sığındı. Yetkililer, aynı bölgede daha önce de benzer bir yangın çıktığını ve mahalle sakinlerinin ikinci kez evsiz kaldıklarını belirtti. (SAO PAULO)

ÖNCEKİ HABER

Perdeler yeni hikayelerle açılıyor

SONRAKİ HABER

Arap coğrafyasında AIDS alarmı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa