09 Eylül 2014 20:11

Apple, iPhone 6'yı görücüye çıkardı

Apple, iPhone 6'yı görücüye çıkardı. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus adıyla tanıtılan iki yeni cihaz Apple'ın ürettiği en ince cihazlar.

Apple, iPhone 6\'yı görücüye çıkardı
Paylaş

Apple, iPhone 6'yı görücüye çıkardı. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus adıyla tanıtılan iki yeni cihaz Apple'ın ürettiği en ince cihazlar.

AKILLI TELEFON ÜRETİMİNDE ÖLDÜREN ÇALIŞMA KOŞULLARI

Hürriyet'in haberine göre Apple CEO'su Tim Cook açılış konuşmasında "Vizyonuyla görüntüsüyle iPhone hep öteye gitti. Bugün biz burada en büyük en yeni iPhone'u tanıtıyoruz." dedi.

Ürünün tanıtımında öne çıkarılan noktalar şöyle:

*Yeni jenerasyon iPhone'ların ekranında Retina HD görüntü teknolojisi kullanılıyor.  iPhone 6 Plus yani geniş ekranlı iPhone modeli 7.1 mm, iPhone 6 ise 6.9 mm inceliğinde.

*Yeni iPhone'larda A8 isimli yeni ve gelişmiş bir işlemci kullanılıyor. Böylece mevcut iPhone'lara kıyasla yeni iPhone'lar neredeyse yüzde 50 oranında daha hızlı çalışıyor.

*iPhone'lar artık yatay ekranda da kullanılabilecek.  iPhone ekranındayken telefonu yatay forma getirildiğinde artık cihazı geniş ekran olarak yatay formatta kullanabilecek.

*Yeni iPhone'larda bulunan M8 hareket işlemcisi sayesinde artık bisiklete binerken veya koşu yaparken kayıt tutulabilecek ve kat edilen mesafe anbean görebilecek.
Bunun dışında WiFi üzerinden artık telefon aramaları yapmak da mümkün. WiFi ağından kopmanız durumunda ise normal hücresel ağ üzerinden telefon görüşmesine devam edebileceksiniz.

*iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ta 8 megapiksel dahili kamera bulunuyor. iPhone 5S'e kıyasla daha yeni bir sensöre sahip olan yeni iPhone modellerinde iki kat daha hızlı odaklama yapılabiliyor.

SENDİKA KARŞITI APPLE

Apple, ticari ürünlerinin yanı sıra, bu ürünlerin üretildiği, ekseriyetle Güneydoğu Asya'daki fabrikalardaki yoğun emek sömürüsü ve sendika düşmanlığıyla da tanınıyor.

Apple iPhone 6,  Filipinli NXP adlı şirkete ait bir fabrikada üretiliyor. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla sendikada örgütlenen işçiler işverenin baskı ve saldırısıyla karşılaşıyor. Başkent Manila’nın dışında kurulu Cabuyao fabrikasında çalışan işçilerden 24’ü bu yılın Mayıs ayında sendikaya üye oldukları için işten atıldı. İşverenin işten attığı işçiler arasında kısa adı MWAP olan işçi federasyonunun yöneticisi Reden Alacantra da bulunuyor.
Filipinler’de sendikalar ve işçiler, Apple’ı olanlara göz yummakla ve Birleşmiş Milletler’in çalışanların sendikalarda özgürce örgütlenmelerine olanak tanıyan sözleşmelerini ihlal etmekle suçluyor.
Çalışanların sendikalarda örgütlenme haklarının ihlal edilmesine tepki gösteren işçiler, Industri All Apple’ın Genel Müdürü Tim Cook’a bir mektup yazarak üretim yapan fabrikadaki işçilerin yeniden işe alınmalarını ve çalışanların özgürce örgütlenme hakkına saygı gösterilmesini istedi.Ancak Apple mektuba yanıt vermediği gibi konu hakkında açıklama yapmaktan kaçınıyor. Şirketin basın bürosu  “Henüz piyasaya çıkarmadığımız ürünler hakkında açıklama yapamayız” demekle yetinmişti.

Şimdi ürün piyasaya çıkarıldığına göre bir yanıt verilip verilmeyeceği merak konusu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Soma\'da \'okuluma dokunma\' eylemi

SONRAKİ HABER

Roboskî sınırında asker saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...