09 Eylül 2014 19:01

Ahmet Atakan Mersin'de anıldı

Gezi eylemleri döneminde Antakya Armutlu'da başına gaz bombası isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Ahmet Atakan, hayatını kaybedişinin yıl dönümünde Mersin'de anıldı.

Ahmet Atakan Mersin\'de anıldı
Paylaş

Gezi eylemleri döneminde Antakya Armutlu'da başına gaz bombası isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Ahmet Atakan, hayatını kaybedişinin yıl dönümünde Mersin'de anıldı.

Özgür Çocuk Parkı'nda, "Ahmet'e sözümüz, hayallerini satmayanların ülkesini kuracağız" yazılı pankart arkasında bir araya gelen Halkevleri üyelerine DİSK Genel İş Sendikası ve SES Mersin Şubesi üyeleri de destek verdi. Ellerinde, "Ahmet Atakan ölümsüzdür" yazılı dövizler taşıyan Halkevleri üyeleri, "Ahmet Atakan ölümsüzdür", "Ahmet'e sözümüz devrim olacak", "Ahmet'in katili AKP'nin polisi", "Hırsız, katil, işbirlikçi Erdoğan" ve "Katil polis hesap verecek" sloganları eşliğinde Mersin Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüdü.

Belediye önünde Gezi eylemlerinde yaşamını yitirenler ve İstanbul'daki rezidans inşaatında asansörün çökmesi sonucu hayatını kaybeden 10 işçinin anısına saygı duruşunda bulunuldu. Ardından açıklamayı okuyan Mersin Halkevleri Yöneticisi Ayşegül Başar, Gezi'de yaşamını yitirenlerin de İstanbul'da yaşamını yitiren 10 işçinin de katilinin AKP hükümeti olduğunu söyledi. Ahmet Atakan'ı katleden polislerin korunduğuna vurgu yapan Başar, "Ahmet'in hesabı sorulana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. (MERSİN)

ÖNCEKİ HABER

\'İşçi güvenliği önlemi talep etmek işten atılma gerekçesi olamaz\'

SONRAKİ HABER

6 yaşındaki çocuk ağaca asılı şekilde ölü bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...