09 Eylül 2014 16:12

Fatsa'da direniş sürüyor

Fatsa Bahçeler Mahallesi toprakları üzerinde siyanürlü altın ayrıştırma ocağının kurulmak istenmesine karşı Fatsa ve Ünye halkının tepkisi büyüyor.

Fatsa\'da direniş sürüyor
Paylaş

Fatsa Bahçeler Mahallesi toprakları üzerinde siyanürlü altın ayrıştırma ocağının kurulmak istenmesine karşı Fatsa ve Ünye halkının tepkisi büyüyor.

Tepeköy Mahallesi’nde tapulu araziden yurttaşların kullanması için açılan yolu, altın madeni araçlarının da kullanması üzerine tapu sahibi ve mahalleliler yolu büyük araçların geçmesini engellemek için daraltmıştı. Fatsa Kaymakamlığına da bakan Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer’in jandarmaya yolunun yeniden açılması talimatı vermesi üzerine jandarma yolu açtı.

Altın madenine karşı halkla birlikte mücadele eden platform bileşenlerinden Fatsa Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Osman Güvenalp devam eden eylemler üzerine olay yerine giderek halka destek verdi. Gelişmelerle ilgili açıklama yapan Osman Güvenalp şunları söyledi. “Halk,  kendi özel yolundan geçmek isteyen şirkete ait ağır tonajlı arabalara yolu kapattı. Şirket bundan rahatsız oldu ve Kaymakamın talebi ile yolu açmaya geldiler. Yetkililer aslında suç işliyorlar. Bu yol vatandaşa ait özel mülk. Yolu halkın kullanımı için vermiş ama şirket de kullanıyor buna izin verilmiyor” dedi.

Osman Güvenalp, “Yetkililer hakkında suç duyurusu yapılacak. Kaymakamlığa, belediyeye ve şirkete dava açılacak. Ayrıca büyük araçlar evlerde kaymaya ve çatlamamalara neden olmuş. Bu nedenle de şirkete tazminat davası açılacak” diye konuştu. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye, Litvanya\'ya yenilerek çeyrek finalde elendi

SONRAKİ HABER

İşçiler alacakları için fabrika önünde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...