09 Eylül 2014 10:03

HDP, DBP ve DTK eş başkanları Kürdistan'a gitti

HDP, DBP ve DTK eş başkanları ve HDP'li vekillerden oluşan bir heyet, IŞİD saldırılarının ardından yaşanan gelişmeleri masaya yatırmak için Federal Kürdistan Bölgesi'ne gitti. İlk olarak KCK yetkilileriyle görüşmek için Kandil'e geçecek olan heyet, Erbil ve Süleymaniye'de de üst düzey temaslarda bulunacak.

HDP, DBP ve DTK eş başkanları Kürdistan\'a gitti
Paylaş

HDP, DBP ve DTK eş başkanları ve HDP'li vekillerden oluşan bir heyet, IŞİD saldırılarının ardından yaşanan gelişmeleri masaya yatırmak için Federal Kürdistan Bölgesi'ne gitti. 

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, DTK Eş Başkanı Selma Irmak, DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Avrupa Êzidi Federasyonu Eş Başkanı Leyla Ferman, HDP'li milletvekilleri Nazmi Gür ve Erol Dora, Şengal'deki saldırıların ardından yaşanan gelişmeleri masaya yatırmak için Federal Kürdistan Bölgesi'ne gitti. Alınan bilgilere göre; sabah saatlerinde Habur Sınır Kapısı'ndan geçen heyet ilk olarak KCK yetkilileriyle görüşmek için Kandil'e geçecek. Buradaki görüşmelerin ardından Erbil ve Süleymaniye'ye geçecek olan heyet, burada üst düzey temaslarda bulunacak. Ziyarette ulusal kongre, ortak savunma ve Kürtler arası birlik temel görüşme noktalarını oluşturacak. Ayrıca görüşmelerde, ulusal konferans ve birlik önünde yaşanan engellerin de ele alınması ve çözümüne ilişkin görüşmelerin yapılması bekleniyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

414 gün boş yere hapis yattı, tazminat davası açtı, borçlu çıktı

SONRAKİ HABER

Yol yapımında çalışan kepçe operatörü, yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...