09 Eylül 2014 00:12

Patronu rehin aldılar, sorunu çözdüler

Bursa'da yaklaşık 7 ay önce kapanan bir fabrikanın işçileri, tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle daha önce çalıştıkları fabrikaya gelerek eski patronları alıkoydu. İşçiler, alacakları ödenene kadar patronları bırakmayacaklarını söyledi. Patronlar işçilerin alacaklarını 10 gün içerisinde ödeyecekleri sözünü verince eylem sona erdi.

Patronu rehin aldılar, sorunu çözdüler
Paylaş

Bursa'da yaklaşık 7 ay önce kapanan bir fabrikanın işçileri, tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle daha önce çalıştıkları fabrikaya gelerek eski patronları alıkoydu. İş yerinin iki çıkış kapısını tutan işçiler, haklarını alana kadar patronlarını dışarıya çıkarmayacaklarını söyledi.

Merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (DOSAB) bir fabrika 7 ay önce sahipleri tarafından kapatıldı. Yaklaşık 130 işçinin çalıştığı ve bir süre sonra satılan fabrika sahiplerinin işçilere tazminatlarını ödemediği belirtildi. Bu süre içerisinde Türk Metal Sendikası aracılığıyla iş yeri sahipleri ile görüşmelerini sürdüren çalışanlar, 7 aydır bir sonuç alamadı. Geçtiğimiz hafta, Pazartesi günü için ödemelerinin yapılacağının sözünü alan işçiler, fabrika önüne geldi ancak 5 saat süren görüşmeler yine sonuçsuz kaldı.

Fabrika işçilerinden Ali Kaya yaptığı açıklamada, 26 yıldır aynı iş yerinde çalıştığını ve 100 bin liraya yakın tazminatını alamadığını belirterek, "Fabrika kapandığından bu yana çalışmıyorum. Güçlükle geçiniyorum. Okullar açıldı, masraflar arttı. Biz buraya kanundan doğan hakkımız olanı almaya geldik. İşveren bırakın ödeme yapmayı, bize yazılı bir teminat bile vermedi. Hakkımızı almadan gitmeyeceğiz, gerekirse sabaha kadar bekleyeceğiz" diye konuştu.

İşçilerin tazminat alacağının 1 milyon 900 bin lira civarında olduğu belirtildi. Ayrıca, fabrikadan çıkışlarına izin verilmediği için içeride bekleyen işyeri sahipleri de, basın mensuplarının konuyla ilgili görüşme talebini geri çevirdi.

EYLEM KAZANIMLA SONUÇLANDI

Patronlar işçilerin alacaklarını 10 gün içerisinde ödeyecekleri sözünü verince eylem sona erdi. (BURSA)

ÖNCEKİ HABER

AKP\'den mahalle kurnazlığı: \'Bir mahalle çalmamışlardı\'

SONRAKİ HABER

Şili\'de metro istasyonunda patlama: 9 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...