08 Eylül 2014 22:07

Size Gazze'den sesleniyoruz: Bu mücadelenin sonucu size bağlı

Gazze’de kent ve kasabaların yıkıntıları arasından son İsrail kıyımı sırasında seferber olup bize desteklerini sunan herkese yürek dolusu şükranlarımızı gönderiyoruz.

Size Gazze\'den sesleniyoruz: Bu mücadelenin sonucu size bağlı
Paylaş

Gazze’de kent ve kasabaların yıkıntıları arasından son İsrail kıyımı sırasında seferber olup bize desteklerini sunan herkese yürek dolusu şükranlarımızı gönderiyoruz.
İşgal edilen Batı Şeria’da İsrail, yasa dışı kolonilerini genişletmek için bin dönümlük Filistin toprağına daha el koyarak şimdiye kadar yaptığı en ciddi ve en büyük yasa dışı toprak gaspı eylemini gerçekleştirdi.
Gerçekleştirdiği savaş ve insanlığa karşı işlediği suçlar nedeniyle İsrail’in hesap vermesine yönelik mücadelemiz başladı. İsrail’in bu son saldırısı, onun Filistinlilere uyguladığı giderek artan bir başka soykırımına mı sahne olacak yoksa onun hukuk üstü bir varlık olma statüsüne son verecek bir dönüm noktası mı olacak? İşte bu, dünyanın en tehlikeli sefil varlığının dokunulmaz olma durumunun ortadan kaldırılması mücadelesinin sonucu size bağlı.

SORUŞTURMALAR ENGELLENDİ

2008-2009 Gazze katliamından iki ay sonra, İsrail’e verilen ödül, onun AB ile ticaret ilişkilerinde bir üst kademeye çıkarılması anlamına geliyordu. 2012’de Batı iktidarları BM Genel Sekreteri ile birlikte, BM ve Uluslararası Ceza Mahkemesinin (ICC) saldırı sırasında İsrail’in insanlığa karşı işlediği suçlar ve savaş suçları konusundaki yapacakları tüm soruşturmaları canla başla engellediler.
En son 2 Ağustos 2014’de yaptığı katliam sırasında, işgal güçlerinin Cebaliye mülteci kampında belirlenen BM insan barınağını bombalamasından, uykudaki 20 sivili öldürüp en az 150 kişiyi yaralamasından üç gün sonra, ABD kongresi İsrail’e yapılacak 225 milyon dolarlık ek askeri yardımı onayladı. Ertesi gün işgal kuvvetleri, Refah’ta bir başka BM insan barınağını bombalayarak on sivili öldürüp düzinelercesini yaraladı.
Yine katliam sırasında Almanya, İsrail’e nükleer güçlü bir hücum denizaltısı sattı. Birleşik Krallık İsrail’e silah satışını dondurmayı reddetti.  Bunlar ve dünyadaki hükümetlerin ve resmi yapıların diğer türden suç iş birlikleri İsrail’in soykırım saldırılarının sürmesine zemin oluşturdu. Bu türden iş birliklerinin son bulması, vicdanlı ve adil, barış içinde bir dünya arayışında olan insanlara bağlı.

FİLİSTİN HALKININ YANINDA OLUN

Sizlerden istediğimiz, bütünüyle Filistin halkının yanında olmanız ve İsrail’in Filistin halkına karşı her yerde işlediği ve işlemeye devam ettiği savaş suçları ve insanlığa karşı işlediği suçlardan mahkum edilmesini talep etmenizdir.
Sizlere, İsrail’in ekonomik, askeri, akademik ve kültürel olarak daha da tecrit edilmesi için boykot, tecrit ve yaptırım (BDS) kampanyalarının yoğunlaştırılması çağrısı yapıyoruz.
Aşağıda listelenen eylemler dahil olmak üzere İsrail’e karşı tüm alanlarda boykot, tecrit ve yaptırımı (BDS) yoğunlaştıralım
* İsrail’e işlediği savaş suçları nedeniyle tutuklama emri çıkarılması ve bu ülkenin mahkemelerinizde yargılanması için çalışmak
* İsrail’e kapsamlı bir askeri ambargo uygulanması yönünde hükümetlere baskı yapmak
* Hükümetlere, uluslararası yasalara uyana kadar İsrail ile yapılan tüm serbest ticari ve ikili anlaşmaları askıya almaları yönünde baskı yapmak
* Kaliforniya ve Seattle’da boşaltma yapan İsrail gemilerinin engellendiği Block the Boat (Gemiyi Engelle) türü ve İngiltere ve Avustralya’daki İsrailli silah şirketi Elbit Sistemleri fabrikalarının işgal edilmesi gibi İsrail ve İsrail’e ait şirketlere karşı doğrudan etkili eylemler gerçekleştirmek
* Zalim İsrail rejimi konusunda farkındalığı arttırmak ve İsrail mallarının kullanılmaması, İsrail’in ve onunla iş birliği yapan şirketlerin sendika fonlarından mahrum edilmesi ve işbirlikçi İsrail sendikalarının boykot edilmesi yönünde etkili  Boykot, Tecrit ve Yaptırım (BDS) kampanyaları gerçekleştirmek için sendikalar içinde çalışma yürütmek. Sendikal hareket, Güney Afrika’da ırkçı rejime karşı başarılı kampanyalar gerçekleştirme konusunda onurlu bir tarihe sahiptir ve Güney Afrika Sendikaları Kongresi Filistin sendikalarının yaptığı İsrail’in dokunulmazlığına son verilmesi için sendikal eylem çağrısına katılmıştır.
* Ürünlerini boykot etmek dahil bir takım yaratıcı ve doğrudan eylemler gerçekleştirerek işgalci, sömürgeci ve ırkçı İsrail rejimini destekleyen ve ondan nemalanan şirket ve kurumlardan hesap sormak. Filistin Ulusal Boykot, Tecrit ve Yaptırım (BDS) komitesinin (BNC) hedeflenen kurumsal suçlulara ilişkin önerdiği bir liste mevcuttur.
Artık dünya halklarının büyük çoğunluğu, İsrail rejiminin zalim ve ırkçı bir haydut olduğunun farkındadır. BM’in Uluslararası Filistin Halkı ile Dayanışma Yılı ilan etmesini ve İsrail’in suçtan muaf tutulmasının son bulmasını talep edin. Gazze’nin yanında yer alın ve Filistin’de özgürlüğün, adaletin ve barışın sağlanması için eylem yapın.


Metni imzalayanlar:
* Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu
* Filistin Üniversite Öğretim Görevlileri Derneği
* Filistin Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) Networkü (133 örgütten oluşan çatı örgüt)    
* Demokratik Tıp Meclisi
* Filistin Genel Sağlık Sendikası
* Genel Kamu Hizmetleri Emekçileri Sendikası
* Genel Petrokimya ve Gaz Emekçileri Sendikası
* Genel Tarım İşçileri Sendikası
* Kadın İşçi Komiteleri Birliği
* Pal-Sinema (Filistin Sinema Forumu)
* Herak Gençlik Hareketi
* Kadın Mücadele Komiteleri Birliği
* Sinerji-Kadın Birimi Birliği
* Filistin Kadın Komiteleri Birliği
* Kadın Çalışmaları Derneği
* Çalışan Kadınlar Derneği
* Filistin Öğrenci Kampanyaları (İsrail,  Akademik Boykot)
* Gazze Boykot, Tecrit ve Yaptırım (BDS) Çalışma Grubu
* Demokratik bir Kamu Grubu

electronicintifada.net’den çeviren:
Hilal ÜNLÜ


 

ÖNCEKİ HABER

Taşerona karşı belediye önünde nöbete başladılar

SONRAKİ HABER

Erkan Yücel ışığıyla yolumu aydınlatanlardandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa