08 Eylül 2014 21:13

Eğitimciler ‘hükümeti yıkmaya çalışanlar’ diye fişlendi

Tatvan’da eğitimcileri fişleme belgesinde yer alan yıldız ve soru işaretinin ne anlama geldiğine dair 2’nci bir belge daha ortaya çıktı. Söz konusu ilk belgede, okullarda yönetici seçilecek isimlerin karşısına yıldızlarla derecelendirme yapılarak, “Eğitim Senli”, “Fetullahçı” şeklinde nitelendirilmiş, kimi öğretmenlerin isimlerinin karşısına da soru işareti konulmuştu.

Eğitimciler ‘hükümeti yıkmaya çalışanlar’ diye fişlendi
Paylaş

Sinan AYGÜL

Tatvan’da eğitimcileri fişleme belgesinde yer alan yıldız ve soru işaretinin ne anlama geldiğine dair 2’nci bir belge daha ortaya çıktı. Söz konusu ilk belgede, okullarda yönetici seçilecek isimlerin karşısına yıldızlarla derecelendirme yapılarak, “Eğitim Senli”, “Fetullahçı” şeklinde nitelendirilmiş, kimi öğretmenlerin isimlerinin karşısına da soru işareti konulmuştu. Ortaya çıkan yeni belgede de bu işaretlerin açıklaması “Acilen görevden alınmalı” ya da “Dört dörtlük çalışkan ve vatansever yöneticiler” olarak ifade ediliyor.

‘HÜKÜMETİ YIKMAYA ÇALIŞAN YÖNETİCİLER’

“Tatvan Okullar” isimli belgenin, isimlerinin sonunda yer alan bölümde “İşaretler ve Anlamları” başlığı altında yer alan açıklamalarda; tek yıldızın “Eğitim-öğretim açısından facia, acilen görevden alınmalı” tanımlaması yapılırken, 2 yıldız da “Tam başarılı değil, ancak idare eder, gitmesinde fayda vardır, kalmalarında sakınca yoktur” olarak açıklanıyor.
3 yıldızın “Her yönleri ile dört dörtlük çalışkan ve vatansever yöneticiler” olarak tanımlandığı belgede, soru işareti (?) ise “Başbakan’a ve hükümete her fırsatta hakaret eden ve hükümeti yıkmaya çalışan yöneticiler, her türlü eyleme katılırlar” şeklinde tanımlanıyor.

Belgede, aralarında Eğitim Bir-Sen üyelerinin de bulunduğu bir çok kişi “Fettullahçı” diye nitelendiriliyor.  Yetkililerin konu ile ilgili sessizliği sürerken, Eğitim Bir-Sen belgeleri yayınlayanlar hakkında, Eğitim Sen ise Eğitim Bir-Sen hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.  (Bitlis/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Aileler İmralı\'dan döndü

SONRAKİ HABER

Pusu kurmuşlar vatandaşı soyuyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...