08 Eylül 2014 21:06

Aileler İmralı'dan döndü

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşen kardeşi Fatma Öcalan, yeğeni Dilek Öcalan ve İmralı Cezaevi'ndeki diğer tutukluların yakınları İmralı Adası'ndan döndü.

Aileler İmralı\'dan döndü
Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşen kardeşi Fatma Öcalan, yeğeni Dilek Öcalan ve İmralı Cezaevi'ndeki diğer tutukluların yakınları İmralı Adası'ndan döndü.

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşen kardeşi Fatma Öcalan, yeğeni Dilek Öcalan, İmralı Cezaevi'ndeki tutuklulardan Cumali Karsu'nun vasisi Pervin Oduncu ve Şeyhmus Poyraz'ın kardeşi Felek Cızlaşmak'ın, yakınları ile İmralı Adası'nda yaptıkları görüşmenin ardından İmralı Adası'ndan döndü. Gemport Limanı'ndan jandarmaya ait minibüs ile Gemlik Jandarma Komutanlığı'na getirilen aileler buradaki işlemlerin ardından komutanlıktan çıkarak araçları ile İstanbul'a doğru hareket etti.

Öcalan'ı ziyaret eden kız kardeşi Fatma Öcalan görüşmenin ardından akşam saat 19.40 sıralarında Gemlik Jandarma Komutanlığı'na döndü. Buradaki kontrollerin ardından daha önce yürümekte zorlanan Fatma Öcalan'ı getiren araç, Jandarma Komutanlığı'nın içine alındı. Yaklaşık 10 dakikalık işlemin ardından Fatma Öcalan, çıkışta aracın kapısını aralayarak, basın mensuplarına "Hastayım konuşamayacağım" diyerek ayrıldı.

İmralı'daki görüşmenin ardından aynı cezaevinde kalan Şeyhmuz Poyraz'ın kardeşi Felek Cızlaşmak, Cumali Karsu'nun kardeşi Pervin Oduncu da farklı bir minibüsle Gemlik'ten ayrıldı.

Fatma Öcalan, adaya gitmeden önce yaptığı açıklamada "Artık bırakmalarını istiyorum" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mendel ve Çatalhöyük sergide

SONRAKİ HABER

Eğitimciler ‘hükümeti yıkmaya çalışanlar’ diye fişlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...