08 Eylül 2014 18:31

Irkçı saldırıda yaşamını yitiren Çetin'in ailesi İHD'ye başvurdu

Antalya'nın Kaş ilçesinde, 3 Eylül akşamı ırkçı bir grubun saldırısı sonucu aldığı darbeler yüzünden geçirdiği beyin kanamasıyla yaşamını yitiren Mahir Çetin'in ailesi, hukuki yardım için İHD Batman Şubesi'ne başvurdu

Irkçı saldırıda yaşamını yitiren Çetin\'in ailesi İHD\'ye başvurdu
Paylaş

Antalya'nın Kaş ilçesinde, 3 Eylül akşamı ırkçı bir grubun saldırısı sonucu aldığı darbeler yüzünden geçirdiği beyin kanamasıyla yaşamını yitiren Mahir Çetin'in ailesi, hukuki yardım için İHD Batman Şubesi'ne başvurdu

Başvuru için Mahir Çetin'in babası Abdulsamet Çetin ve akrabaları Bismil'e bağlı Sinan köyünden gelerek, İHD Batman Şubesi'ne geldi. İHD yöneticileri tarafından karşılanan Çetin'in ailesi, olayı anlatarak yaşanan saldırı hakkında bilgi verdi.

Hukuki yardımda bulunan Çetin'in babası Abdulsamet Çetin, oğlunun faillerini ortaya çıkarmak için hukuki mücadele vereceklerini ifade etti. Hukuki talepte bulunan baba Çetin'e, İHD yöneticileri ise gereken hukuki yardıma hazır olduklarını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Antalya'nın Kaş ilçesinde bir otelde çalışan Mahir Çetin ve Vedat Çetin adlı gençler, 20-30 kişilik ülkücü bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı sonucu Mahir Çetin, aldığı darbeler yüzünden beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirdi. Yanında bulunan Vedat Çetin ise kafasında bira şişesi kırılması nedeniyle olay yerinde baygınlık geçirdi.

Ağır yaralanması sonucu ilk olarak Muğla'nın Fethiye Özel Lokman Hekim Hastanesi'ne kaldırılan Mahir Çetin’in hayatını kaybetmesi üzerine cenazesi buradan otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Hazırlanan otopsi raporunda Çetin'in darp sonucu beyin kanaması geçirmesine bağlı olarak hayatını kaybettiği kaydedildi.

'PİS KÜRTLER' DİYEREK SALDIRDILAR

Gözleri önünde kuzeni öldürülen, kendisi de aynı saldırıda yaralanan Vedat Çetin, "Bize 'Pis Kürtler' diyerek şeklinde hakaretler ve küfürlerle saldırdılar. Mahir'i korumaya çalışırken bira şişesiyle kafama vurmaları üzerine baygınlık geçirdim. Daha sonra dayımın oğlunu kaybettim" dedi. Etraftakilerin de yardımlarına koşmadığını belirten Çetin, olayda herhangi bir silah ve kesici alet kullanılmadığı ancak kuzeninin darp sonucu geçirdiği beyin kanamasıyla yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

30 KİŞİ SALDIRDI 1 KİŞİ TUTUKLANDI

Çetin, saldırıyı gerçekleştirenlerin sayısının daha fazla olmasına rağmen olayla ilgili sadece 7 kişinin gözaltına alınması ve 1 kişinin tutuklanmasına da tepki gösterdi. Medyada da saldırıyı gerçekleştiren grubun sayısını az gösterdiğini belirten Çetin, saldırı yerini gösteren mobese ve işyeri kameralarına bakılacak olduğunda grubun sayısının daha fazla olacağının anlaşılacağını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazi\'de silahlı çatışma : En az 2 ölü

SONRAKİ HABER

Beton mikserinde akıma kapılan operatör yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa