04 Temmuz 2011 07:17

Eğitimde sürgün devam ediyor

EĞİTİM SEN, 7 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Eski Batman Şube yöneticisi Salih Erol’un sürgün edilmesine tepki gösterdi.Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, üye ve yöneticilerine yönelik hukuk dışı uygulamalar, soruşturmalar ve sürgünlerin arttığına dikkat

Eğitimde sürgün devam ediyor
Paylaş

EĞİTİM SEN, 7 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Eski Batman Şube yöneticisi Salih Erol’un sürgün edilmesine tepki gösterdi.

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, üye ve yöneticilerine yönelik hukuk dışı uygulamalar, soruşturmalar ve sürgünlerin arttığına dikkat çekildi. Açıklamada, bu uygulamaların AKP’nin son dönemdeki antidemokratik uygulamaları ile paralel artış gösterdiği belirtildi. Açıklamada, Eğitim Sen Batman Şubesi Eski Başkanı Salih Erol’un hukuksuz bir biçimde 7 ay tutuklu kaldığı, serbest bırakıldıktan sonra da 2 yıl keyfi olarak göreve başlatılmadığı ifade edildi. Erol’un göreve başladığı gün Batman Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifi ve Bakanlığın da onayıyla Yozgat-Yerköy ilçesinde bir okula sürgün edildiği kaydedilen açıklamada, bu durumun keyfiyetin ve hukuksuzluğun en açık göstergesi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, sendika üyelerinin en demokratik haklarının bile soruşturma ve sürgün nedeni sayıldığı bir ülkede demokrasiden ve örgütlenme özgürlüğünden bahsedilmesinin mümkün olmadığı kaydedildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mahalle sakinleri, baz istasyonuna tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

‘Katillerden hesap sorulsun’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...