26 Şubat 2011 20:51

Torba resmileşti

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül tarafından onaylanan kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen, 6111 nolu Kanun, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre, 31 Aralık 2010 tarihine kadar ödenmemiş vergiler ile bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, idari para cezaları, gümrük vergileri, belediyelerin;

Torba resmileşti
Paylaş

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül tarafından onaylanan kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen, 6111 nolu Kanun, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre, 31 Aralık 2010 tarihine kadar ödenmemiş vergiler ile bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, idari para cezaları, gümrük vergileri, belediyelerin; beyannamelere ilişkin vergileri, 2010’da tahakkuk eden vergileri, ödenmemiş ücret, su kullanım, büyükşehir belediyelerinin su ve atık su bedeli alacakları yasa kapsamında bulunuyor. Yasa, genel sağlık sigortalıların kapsamını genişletiyor. Buna göre, çıraklar, stajyer öğrenciler, üniversitelerde kısmi zamanlı çalıştırılan öğrenciler, yabancı uyruklu öğrenciler, stajyer avukatlar, İŞKUR’un açtığı meslek edinme kurslarına katılanlar, kendileri üzerinden genel sağlık sigortası kapsamında olacak; bu kursa katılanların bakmakla yükümlü oldukları da yine bu kapsamda yer alacak.
Böylece esnek çalışma modelleri yasal dayanağa kavuşturulurken, memurların itiraz ettiği bir çok madde artık resmileşmiş oldu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Batman’da ‘güvenlik’ toplantısı

SONRAKİ HABER

Büro emekçileri: Türkiye’de Vergi adaleti var mıdır?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...