08 Eylül 2014 11:42

Torun Center'da çalışma durdu, işçiler memleketlerine gidiyor

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 10 işçinin yaşamını yitirdiği Mecidiyeköy şantiyesinde tüm faaliyetlerin 'ileri bir tarihe kadar' durdurulduğunu açıkladı. 30 gün boyunca izin verildiği öğrenilen işçiler bavullarını alıp memleketlerinin yolunu tuttu.

Torun Center\'da çalışma durdu, işçiler memleketlerine gidiyor
Paylaş

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 10 işçinin yaşamını yitirdiği Mecidiyeköy şantiyesinde tüm faaliyetlerin durdurulduğunu açıkladı. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, "Eski Ali Sami Yen Stadyumu arazisi üzerinde devam etmekte olan inşaatımızda ayrıntıları henüz bilinmeyen bir nedenle elim bir asansör kazası meydana gelmiştir. Kaza ile ilgili adli soruşturma başlamış  olup inşaat sahasındaki  tüm faaliyet ileriki bir tarihe kadar  durdurulmuştur" denildi.

TÜM ŞANTİYELERDE FAALİYETLER 5 GÜN DURDURULDU

Şirketten yapılan basın açıklamasında da, "Acımız ve yasımız çok büyüktür. Elim kazanın olduğu Torun Center’da süresiz olarak; diğer şantiyelerimizde ise 5 gün boyunca tüm faaliyetlerimizi durduruyoruz^ denildi.

KAP'A DUYURULAR BAŞLADI

Öte yandan KAP'a sabah saatlerinden itibaren geçilemeyen duyurular da, Torunlar açıklamasından önce saat 11.11 itibarıyla başladı.

İŞÇİLER MEMLEKETLERİNE GİDİYOR

Bugün işçiler bavullarını alıp memleketlerinin yolunu tuttu. İşçilere 30 gün boyunca ücretli izin verildiği öğrenildi. Şantiye alanından çıkan işçiler gazetecilere açıklamalarda bulundu. Olumsuz koşullarda çalıştıklarını söyleyen işçiler güvenliğin yetersiz olduğunu tekrarladı. Bu sırada şantiye sahasından çıkan özel güvenlik görevlilerinin gazetecilere açıklama yapan işçilere müdahale etmek istedi. Güvenlikçilere gazeteciler tepki gösterdi. Bölgede polisin yaptığı yığınak da sürüyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar 20 ilde barış için sokaktaydı

SONRAKİ HABER

Kütahya\'da Kürt işçilere silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...