04 Temmuz 2011 06:50

Onbinler ‘Kürt sorununa demokratik çözüm’ istedi

Dün Diyarbakır’da yapılan ve onbinlerce kişinin katıldığı ‘Kürt sorununa anayasal demokratik çözüm’ mitinginde konuşan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk, “Barış kapılarını kapatırsanız Kürtler alternatifsiz değildir. Kürdistan Meclisi’ni halkımızla birlikte kur

Onbinler ‘Kürt sorununa demokratik çözüm’ istedi
Paylaş

Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda yapılan mitingde on binlerce kişiye seslenen Türk, kritik bir süreçten geçildiğini belirterek, YSK tarafından vekilliği düşürülen Hatip Dicle kararına da dikkat çekerek, “Buradan söz veriyoruz. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Ya o bizim yanımızda olacak ya da biz onun yanında olacağız” dedi. “Yıllar önce bizleri parlamentodan atıp, cezaevlerine koydular. Birçok kez partilerimizi kapatarak, vekilliklerimiz düşürüldü. Buna rağmen demokratik siyasette ısrar ettik” diyen Türk, “Bugüne kadar çaba harcadık. Eğer halkın sorunlarını tartışmazsak, Kürt sorununun demokratik çözümü için konuşmazsak, ötekileştiren anlayışla karşılaşırsak, yerimiz burasıdır” şeklinde konuştu.

Türk, konuşmasını, ünlü Kürt şairi Cegerxwîn’in “Başkasının minnetiyle cennete gitmektense, özgür bir şekilde cehenneme gitmeyi yeğleriz” anlamına gelen Kürtçe dörtlüğünü okuyarak bitirdi.

Mitingde konuşan BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali ise Sivas Katliamı yıldönümünde yapılan müdahaleye değinerek “Nerede isyan ve başkaldırı varsa AKP polisi oradadır” dedi. “Başbakan ‘paşa paşa Meclis’e gelecekler’ diyor” diyen Koçali, “Bizi tanımıyor musunuz? Biz bugüne kadar boyun eğmedik, bugün de eğmeyeceğiz. Paşa paşa gelmeyiz. Ya 36 ya hiç” şeklinde konuştu.

CEZAEVİNE TAŞ YAĞMURU

Mitingin ardından onbinlerce kişi Çemişgezek’teki çatışmada yaşamını yitiren HPG’li Mazlum Erenci’nin ailesini ziyaret etmek için Dicleliler Yasevi’ne yürüdü. Yürüyüşçüler, Erenci’nin TMK’dan yargılandığı süreçte tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ni taş yağmuruna tuttu. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

KESK’te ‘Meclis’ sıkıntısı

SONRAKİ HABER

Mahalle sakinleri, baz istasyonuna tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...