08 Eylül 2014 11:06

Kadınlar 20 ilde barış için sokaktaydı

Barış İçin Kadın Girişimi, ‘Söyleyecek sözümüz, barışı getirecek gücümüz var’ diyerek Türkiye’nin 20 noktasında barış eylemi yaptı. Diyarbakır, Adana, Antakya, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya gibi pek çok ilde toplanan kadınlar, ‘Şengal’de direnen kadınlar yalnız değildir’ dedi.

Kadınlar 20 ilde barış için sokaktaydı
Paylaş

Barış İçin Kadın Girişimi, ‘Söyleyecek sözümüz, barışı getirecek gücümüz var’ diyerek Türkiye’nin 20 noktasında barış eylemi yaptı. Yanyana gelen kadınlar 6-7 Eylül saldırıları, 1915 Ermeni Soykırımı, 1938 Dersim Katliamı, Şengal Katliamında kadınların yaşadığı ortak acının unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Diyarbakır, Adana, Antakya, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya gibi pek çok ilde toplanan kadınlar İstanbul’da ise Taksim Tünel’de biraraya geldi.Ortadoğu’da yaşanan savaşa ve kadın katliamına karşı pek çok kadın ‘Şengal’de direnen kadınlar yalnız değildir’ dedi.

Girişim adına basın açıklamasını okuyan Burcu Arıkan; ‘Kadınlar barışa dair yıllardır söz üretiyor. Otuz yıldır bu topraklarda süren savaşın kadına yönelik erkek şiddetiyle bağlantılı olduğunu biliyoruz. Yıllardır Türkiye’nin batısında bu savaşa dair söylenen yalanları ifşa etmek,  suskunluğumuzu bitirmek istiyoruz. Barış biz kadınlara bahşedilmedi, barışın tesisinde kadınların gerçeği yer alıncaya kadar susmayacağız.’ Dedi.

ROJAVA DEVRİMİ’NE SELAM

Taksim Tünel’de toplanan kadınlar kurduğu sinevizyon ile tüm illerden kadınlarla canlı bağlantı yapan kadınlar dayanışma gücünü yükseltti. İlk olarak Batman’dan aralarında Ezidi kadınların da olduğu kadınlar bağlandı. Ardından Antakya’dan bağlanan kadınların söylediği Arapça türküler ile coşku daha da arttı. Diyarbakır’da aralarında Gülten Kışanak ve Rojava’dan gelen Yekitiya Star sözcüsü kadınlar yaptıkları konuşmayla ‘Rojava Devrimi’nin bir ‘Kadın Devrimi’ olduğuna değindi. Gülten Kışanak ise yaptığı konuşmada, ‘Bugün sınırımızda bir katliam yaşanıyor. Buna sessiz kalamayız. Savaşın en büyük acısını kadınlar yaşıyor. O nedenle savaşa ve katliamlara karşı direnen kadınları selamlıyoruz’ dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

Ankara’da IŞİD saldırılarını lanetleyen kadınlar Güvenpark’ta buluştu.

İzmir’de çok sayıda kadının katıldığı açıklamada "Katil IŞİD'e karşı kadın dayanışması" sloganları atıldı.

Diyarbakır’da, Barış İçin Kadın Girişimi ve Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) üyesi kadınlar eylem için Ekin Park'ında biraraya geldi.

Adana’da kadınların eylemi MKM Erbane Grubu'nun ezgileri eşliğinde çekilen halaylarla sürdü.

Kocaelili kadınlar ise kötü hava şartları nedeniyle eylemini Eğitim-Sen Kocaeli binasında yaptı.

ÖNCEKİ HABER

Öcalan: Somut adım atılmazsa pratik karşılığı olmayacak

SONRAKİ HABER

Torun Center\'da çalışma durdu, işçiler memleketlerine gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa