08 Eylül 2014 10:18

Birinci sınıflar için ders zili çaldı

Ana sınıfı, ilkokul, orta ve lise 1. sınıflardaki öğrencilerin uyum eğitimi başladı.

Birinci sınıflar için ders zili çaldı
Paylaş

Yeni eğitim ve öğretim yılında uyum eğitimi kapsamında ana sınıfı, ilkokul 1. orta ve lise 1. sınıflara devam edecek öğrencilerin uyum eğitimi bugün başladı. Ana sınıfına başlayacak minikler ise okula alışmaya çalışacak. Okullara gelen öğrenciler ve velilerin ise heyecanlı oldukları gözlendi.

Uyum eğitimi kapsamında ana sınıfı, 1. 5. ve 9. sınıf öğrencileri okula 1 hafta  erken başladı. Sabahın ilk saatleriyle beraber okula gelmeye başlayan veli ve öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlenirken öğrenciler yeni arkadaşlarına alışmaya çalıştı. Öğrenciler ve velileri beraber ilk gün fotoğrafı çektirirken biryandan ilk derslerine başlayacakları sınıflarını aradı. Öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmasıyla beraber velilerinde birbirleriyle tanışıp kaynaştıkları görüldü.

Çocuğunu okula getiren Necla Çakar, “Okula girmemesi konusunda ben çok sıkıntı yaşadım. İlk başlarda çok sıkıntı yaşadık. Özellikle ana sınıfında biraz zorluk yaşadık. Sonradan toparladı. Alışacak zamanla alışmak zorunda. Hepimiz sonuçta bu yollardan geçtik.” ifadelerini kullandı. Çocuğunun kendileri gibi hayata erken başlayacağını ifade eden Erol Keskin sözlerini şöyle sürdürdü: “Uyumlu olduğunu düşünüyoruz. Okulu çok seviyor. Ana sınıfına da alışmıştı. Sabahları okula kalkmamak için bazen direniyor. Lakin alışacak. Oda bizler gibi hayata erken başlayacak. Bu yollardan geçecek.” 

Ailecek çocuklarını okula getirdikleri söyleyen Emin Tarhan, ana sınıfına başlayacak olan evlatlarının ilk zamanlar biraz sıkıntı yaşatsa dahi sonraları alışacaklarını dile getirdi. Tarhan, "Bugün biraz zorluk çıkardı. İlk gün olmasından dolayı olduğunu düşünüyoruz. Çok büyük sıkıntımız yok. Bugün anaokuluna başlıyoruz. Hazırlık gibi düşünüyoruz. Bize zorluk çıkaracak bir çocuk olduğunu düşünmüyoruz.” dedi. 

Okula uyum eğitimi 8 ve 11 eylül arasında gerçekleşeceği bildirilirken, eğitim sürecinde öğrencilerin birbirleriyle tanışıp okula alışmaları bekleniyor. (İSTANBUL)


DİYARBAKIR'DAKİ OKULLARDA BOYKOT VAR

Diyarbakır'daki aileler çocuklarını okullara yollamayarak KCK Yürütme Konseyi ve KJK tarafından yapılan boykot çağrılarına uydu. 

KCK Yürütme Konseyi ve KJK tarafından Kürtçe'nin eğitim dili olması talebi ile Kürt dili üzerinde yürütülen inkar ve kültürel soykırım politikalarına karşı bir hafta sürecek okul boykotu çağırısı yapılmıştı. Okulların açılmasının ilk gününde Diyarbakır'da bulunan Yenişehir 5 Nisan İlköğretim Okulu, Bağlar Vehbi Koç İlköğretim Okulu ve birçok ilköğretim okulunda sıralar boş kaldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Asansör firması: İşletme sorumluluğu Torunlar\'da

SONRAKİ HABER

Çarşı\'ya \'darbeye teşebbüsten\' müebbet isteniyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...