08 Eylül 2014 06:00

‘Deniz ne zaman izin verirse o zaman ararız’

Kumburgaz sahilinden su bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan gençler için arama çalışmaları durdurulurken, kaybolan gençlerden Mikail Çelik’in annesi Mine Çelik, bir subayın kendilerine “Deniz ne zaman geri verirse biz de o zaman buluruz. Bu da üç yıl sürebilir “ dediğini aktardı.

‘Deniz ne zaman izin verirse o zaman ararız’
Paylaş

Kumburgaz sahilinden su bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan gençler için arama çalışmaları durdurulurken, kaybolan gençlerden Mikail Çelik’in annesi Mine Çelik, bir subayın kendilerine “Deniz ne zaman geri verirse biz de o zaman buluruz. Bu da üç yıl sürebilir “ dediğini aktardı. Devlet yetkililerine seslenen Çelik, “Ben anayım, dayanamıyorum, 3 yıl nasıl beklerim, bulun çocuğumu, bulunmadan buradan gitmem” diye feryat etti.
Büyükçekmece’nin Kumburgaz Beldesi’ne bağlı Kamiloba sahilinde, kiraladıkları su bisikletiyle denize açıldıktan sonra kaybolan 5 gençten 4’ü hala bulunamadı. Gençlerden Mikail Çelik, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi için Sahil Güvenlik dün arama çalışmalarını sonlandırırken gençlerin acılı ailelerinin 20 gündür sahilde kurdukları çadırdaki bekleyişi ise devam ediyor.

‘SORUMLULAR CEZALANDIRILSIN’

Kaybolan gençlerden Mikail Çelik’ in annesi Mine Çelik arama çalışmalarının yeterli düzeyde yapılmadığını söyledi. Bisikletin kiralandığı iş yerinin ruhsatsız olduğunu kaydeden Çelik, ruhsatsız bir iş yerine denetim yapmayan Büyükşehir Belediyesi’nin de faciadan sorumlu olduğunu söyledi. Çelik bir an önce tüm sorumluların cezalandırılmasını istedi.
Tüm girişimlerine rağmen arama çalışmalarının olayın üzerinden 24 saat geçtikten sonra başlamasına da tepki gösteren Çelik, “Eğer zamanında bir çalışma başlatsalardı, çocuğum bulunmuştu” dedi. Anne Çelik, İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu’ nun kendilerine “Tüm gücümüzle çalışacağız” dediğini ancak sözünü tutmadığını ve çalışmaların durma noktasına geldiğini söyledi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP heyeti İmralı\'dan döndü

SONRAKİ HABER

Asıl kabul edilemez olan AYM’nin kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...