07 Eylül 2014 22:11

Torun Center'ın iş güvenliği firmasından 'Soma'yla ilgimiz yok' açıklaması

Mecidiyeköy'de 10 işçinin hayatını kaybettiği Torun Center'ın iş güvenliğini sağlayan Nitelikli Cevaplar Akademisi İş Sağlığı Güvenliği Eğitim, Çevre, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş., şirket hakkında dile getirilen iddialar konusunda açıklama yaptı.

Torun Center\'ın iş güvenliği firmasından \'Soma\'yla ilgimiz yok\' açıklaması
Paylaş

Mecidiyeköy'de 10 işçinin hayatını kaybettiği Torun Center'ın iş güvenliğini sağlayan Nitelikli Cevaplar Akademisi İş Sağlığı Güvenliği Eğitim, Çevre, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş., şirket hakkında dile getirilen iddialar konusunda açıklama yaptı.

"06.09.2014 günü İstanbul'da yaşanan ve 10 emekçimizin yaşamını yitirdiği elim olay sebebiyle derin bir üzüntü içindeyiz. Kazada ölenlere Allah'tan rahmet, onların yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz" diye başlayan açıklamada şöyle denildi:
"Meydana gelen elim olaya ilişkin olarak öncelikle şu hususu belirtmek isteriz ki, yargıya intikal eden konu hakkında adli makamlar tarafından başlatılan soruşturma halen devam etmektedir ve şirketimiz tarafından sorumluların ortaya çıkarılması konusunda adli mercilere her türlü destek verilmektedir.
Şirket olarak üzerinde durmak istediğimiz bir başka husus ise şudur: Bu müessif kazanın ardından birçok tepkinin oluşması, kazanın nedenlerinin aydınlatılması için çağrıda bulunulması ve benzeri iş kazalarının yaşanmaması için önlemler aranması son derece doğal bir durumdur. Ancak bu tür iyi niyetli çabalar sürdürülürken kulaktan dolma bilgilere itibar edilmemesi de asgari vicdan ölçülerinin gereğidir. Bu süreçte, şirketimizle ilgili sayıca az da olsa birtakım yanlış ve gerçek-dışı açıklamanın yapıldığı müşahede edilmiştir."

"1- Şirketimizin, 301 emekçinin ölümü ile sonuçlanan ve kamuoyunda 'Soma Kazası' olarak bilinen elim olayın işveren firması ile bir iş ilişkisi bulunmamaktadır. Daha açık bir ifadeyle, şirketimizin; elim olayın meydana geldiği kömür madenlerinin veya aynı işverene ait ülkemizdeki diğer kömür madenlerinin iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri kapsamında veya herhangi bir sözleşme kapsamında bu işverenliğe vermiş olduğu bir hizmet kesinlikle söz konusu değildir.

2- Başından sonuna kadar iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürüttüğümüz Spine Tower Residence inşaatı projesi, Soma kazasında adı geçen işverenliğin 'ortak olma' suretiyle ilgili olduğu bir inşaat yatırım projesidir. Kaldı ki Spine Tower Residence inşaatı projesi, iş sağlığı ve güvenliği yönünden herhangi bir ölümlü veya ciddi yaralanmalı iş kazası olmadan bitirilmiştir.

3- Şirketimiz kurulmuş olduğu günden itibaren tüm iş ve faaliyetlerinde üzerine düşen tüm yükümlülükleri eksiksiz ve yasaların öngördüğü çerçevede yürütmüştür. Şirketimizin yürüttüğü faaliyetlerdeki titiz iş yapma kültürü ve becerisi ile insan sağlığına ve onuruna verdiği önem de sektör nezdinde yakından bilinmektedir. Bu çerçevede, sosyal medya ile yazılı ve görsel basında şirketimiz hakkında ortaya atılan, şirketimizin itibarını zedeleyici bir nitelik taşıyan ve gerçeği hiçbir surette yansıtmayan tüm haksız ve mesnetsiz iddiaları reddediyoruz." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

ADÜ’de değişen bir şey yok

SONRAKİ HABER

Bayram’ın ATK raporu neden hazırlanmıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa