07 Eylül 2014 20:53

Hem film hem yardım

Gaziantep'te Nar Bilim, Kültür ve Sanat Derneği (Nar Sanat) “Barış ve kardeşlik için Şengal ve Rojava halkları için yardım malzemeni al film izlemeye gel” sloganıyla dernek binasında film gösterimleri yapmaya başladı.

Hem film hem yardım
Paylaş

Gaziantep'te Nar Bilim, Kültür ve Sanat Derneği (Nar Sanat) “Barış ve kardeşlik için Şengal ve Rojava halkları için yardım malzemeni al film izlemeye gel” sloganıyla dernek binasında film gösterimleri yapmaya başladı. Nar Sanat, IŞİD vahşetinden kaçan Şengal ve Rojava halkları ile dayanışmak için Eylül ayı programını barışı konu alan filmlere ayırarak, izleyicilerden dayanışma amaçlı listeledikleri temel tüketim maddelerini yanlarında getirmelerini istedi.

ROJAVA VE ŞENGAL’E YARDIM

Etkinlik kapsamında ilk film gösterimi dün dernek binasında gerçekleştirildi. Film öncesi bir konuşma yapan Nar Sanat Başkanı Hatice Yıldız, Nar Sanat olarak Şengal ve Rojava halkların için bir aylık bir yardım kampanyası programı yaptıklarını söyledi. Kampanya kapsamında gıda, ilaç, temizlik malzemesi gibi temel ihtiyaç malzemelerini toplayıp Şengal ve Rojava halkına göndermeyi hedeflediklerini belirten Yıldız, derneklerinin sürekli açık olduğunu, film gösterimleri dışında da yardım malzemeleri getirilebileceğini dile getirdi. Şengal ve Rojava’da ne olduğuna dair de konuşan Yıldız, “Ortadoğu’da egemenlerin savaşı hep devam etti. Şimdi de devam ediyor. Bu kez orada bulunan IŞİD gibi gerici güçlerle birleşerek, oradaki farklı etnik kimlik ve dinden olanlara yönelik şiddete dönüştü. Öncesinde Rojava akabinde 2 Ağustos gecesi Şengal’de insanlara IŞİD çeteleri saldırmaya başladı. Kaçabilenler dağa sığınmaya başladılar. Ellerindeki kız çocukları, kadınlar alınarak pazarlanmaya çalışıldı, erkekler öldürüldü” dedi. Yaklaşık oradan kaçan 5 bin sığınmacının başta Silopi olmak üzere çadır kentlere yerleştirildiğini ve bir kısmının ise bölge ki insanlar tarafından evlerine alındığını belirten Yıldız, yolculuk boyunca pek çok insanın salgın hastalığa yakalandığını, ne Kızılay’ın ne de Sağlık Bakanlığın ciddi bir sağlık çalışmasını yaptığını söyledi.

ÜÇ FİLM GÖSTERİMİ DAHA

Film gösterimlerinin ücretsiz olduğunu belirten dernek yöneticileri, izleyicilerden çocuk, bebek ve yetişkin kıyafetleri, kadın ile erkek iç çamaşırı, ayakkabı, yatak, battaniye, yastık, kuru gıda maddeleri, şampuan, sabun, deterjan, kadın pedi, çocuk bezi ve bebek maması gibi temel tüketim maddelerinden bir ya da birkaçını film gösterimlerine gelirken yanlarında getirmelerini talep etti.
Öte yandan yardım kampanyası kapsamında ilk film olan “Sarhoş Atlar Zamanı” gösterimi dün gerçekleştirilirken, diğer film gösterimleri ise sırasıyla; 12 Eylül saat: 20.00’de “İçimdeki Yangın”, 19 Eylül saat: 20.00’de “Persepolis” ve 26 Eylül saat: 20.00’de “Mezra Êzidiya” filmleri gösterilecek. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Didim’de şiir geceleri

SONRAKİ HABER

Katili Roboskî’den, Sivas\'tan, Gezi’den ve Soma’dan tanıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...