07 Eylül 2014 20:51

Didim’de şiir geceleri

Didim’de 8. kez “Sanat ve Edebiyat Günleri” başlıyor. 12-14 Eylül arasında gerçekleşecek olan etkinlikte onu konuğu Enver Ercan.

Didim’de şiir geceleri
Paylaş

Didim’de 8. kez “Sanat ve Edebiyat Günleri” başlıyor. 12-14 Eylül arasında gerçekleşecek olan etkinlikte onu konuğu Enver Ercan.
Ercan için yapılacak olan saygı gecesinde Asuman Susam, Deniz Durukan, Nilay Özer ve Şeref Birsel konuşma yapacak.
Didim 8. Sanat ve Edebiyat Günleri’nin ilk günü açılış konuşmalarının ardından şiir ve mektup okumalarıyla devam edecek. 2005 yılında yapılan etkinliğin onur konuğu olan Hülya Deniz Ünal, Şair-Yazar Sennur Sezer için yazdığı mektubu okuyacak. 2004 yılının onur konuğu Eray Canberk, Cengiz Bektaş için yazdığı mektubu okuyacak. Cengiz Bektaş ise şiilerini sahneden paylaşacak. Altay Öktem ise Afşar Timuçin’e yazdığı mektubu seslendirecek. Erendüz Atasü, Sevgi Soysal’ı anacak kendi kelimeleriyle.

ŞİİRLER ABÜK LİMANINDAN YÜKSELECEK

İkinci ve üçüncü gün Abük Limanında, Enver Ercan’ın mektubuyla başlayacak olan gecede, İsmail Mert Başat’ın mektubuyla Nâzım Hikmet, Atilla Yaşrin’in mektubuyla Cemal Süreya, Cevahir Bedel’in mektubuyla da Behçet Aysan anılacak.
Adnan Gerger’in Adnan Özyalçıner’e yazdığı mektupla devam edecek olan gece, şiir okumaları ile sona erecek. Üçüncü günün akşamı ise Şair-Yazar Sennur Sezer’in Yaşar Nezihe Bükülmez’e yazdığı mektupla açılacak. Ardından ise Adnan Özyalçıner, Onar Kutlar’a yazdığı mektubu seslendirecek.
Etkinliklerin son gecesi Cengiz Bektaş, Eray Canberk, Altay Öktem, Asuman Susam gibi şairlerin şiir okumalarıyla sona erecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Man Down’un oyuncuları açıklandı

SONRAKİ HABER

Hem film hem yardım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...