07 Eylül 2014 20:08

Katliama Ankara’da da tepki gösterildi

İstanbul Mecidiyeköy'de Torun Center’da asansörün düşmesiyle nedeniyle 10 işçinin yaşamını yitirdiği iş katliamına Ankara’da tepki gösterildi. Kızılay Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen Emek Partisi (EMEP) üyeleri “Sendikalar göreve, genel greve”, “Sermaye mezara, emek iktidara” sloganları attı.

Katliama Ankara’da da tepki gösterildi
Paylaş

İstanbul Mecidiyeköy'de Torun Center’da asansörün düşmesiyle nedeniyle 10 işçinin yaşamını yitirdiği iş katliamına Ankara’da tepki gösterildi.

Kızılay Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen Emek Partisi (EMEP) üyeleri “Sendikalar göreve, genel greve”, “Sermaye mezara, emek iktidara” sloganları attı.

Eylemde konuşan EMEP Ankara İl Başkanı İlke Işık, katliam sonrası kameralar karşısına geçen işveren Aziz Torun’un her iş cinayetinden sonra yapılan açıklamaları tekrarladığını söyledi. Bu iş cinayetinin Torun Center inşaatındaki ilk cinayet olmadığını belirten Işık, Nisan ayında 19 yaşındaki Erdoğan Polat’ın da 15. kattan düşerek hayatını kaybettiğini ifade etti.

İnşaatta çalışan işçilerin asansörün arızalı olduğunu ve bir ay önce de boş olarak düştüğünü söylemelerine rağmen uyarıların dikkate alınmadığını dile getiren Ünsal, elektrik akımına kapılan bir işçinin iş güvenliği uzmanından aldığı yanıtın ise “Elini erken çekersen bir şey olmaz” dediğini söyledi.

Sermaye ve patronlar için kar elde etmenin dışındaki her şeyin teferruat olduğunu belirten Işık, Torun Center inşaatının erken bitirilmesi için İstabul Valiliği ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün gece gece-gündüz çalışma izninin çıkartıldığına dikkat çekti. Işık, “Emek Partisi olarak tüm emek ve demokrasi güçlerini, sendikaları, işyeri temsilcilerini, işçi komitelerini, iş cinayetlerine karşı üretimden gelen gücünü kullanmaya çağırıyoruz” dedi. Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Ayber, Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan, Tüm Bel-Sen Örgütlenme Sekreteri Satı Burunucu Çalı ve Eğitim Sen MYK üyesi Elif Çuhadar’ın da katıldığı basın açıklamasının ardından Güvenpark’a yüründü.

AMBULANSTAN ÖNCE TOMALAR GÖNDERİLDİ

Güvenpark’ta bir araya gelen Halkların Demokratik Kongresi (HDK) bileşenleri ve İnşaat İş sendikası da 10 inşaat işçisinin öldüğü iş cinayetine tepki gösterdiler. Burada basın açıklamasını okuyan Sevim Fidan, iktidar ve sermayenin işçileri öldürmeye devam ettiğini söyledi. İktidarın iş güvenliği konusunda hiçbir sorumluluğunu yerine getirmediğini dile getiren Fidan, Türkiye’nin iş cinayetleri alanında Avrupa’da birinci dünyada ise üçüncü olduğunu ifade etti. Olay yerine ambulanslardan önce TOMA’ların gönderildiğini dile getiren Fidan, işçileri yaşatmak yerine tepkileri önlemenin önemsendiğini söyledi.

İstanbol Tabip Odası’nın (İTO) Torun Center’da cinayetin göz göre göre geldiği şeklinde uyardığını hatırlatan Fidan, “İşçilerin çalışma ve yaşam koşulları toplama kampından farksız. Aynı zamanda depo olarak kullanılan yerlerde kalıyorlar. Çalışma Bakanı’nın yaptığı açıklamalar ve dökülen timsah gözyaşları bu gerçeği gölgeleyemez” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kardeşine düğün yapabilmek için rezidansta işe girmişti

SONRAKİ HABER

Ankara\'da kadınlar barış istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...