07 Eylül 2014 19:44

İş cinayetleri Elazığ'da protesto edildi

Torun Center inşaatında yaşanan işçi katliamı nedeniyle Elazığ Hozat Garajı'nda basın açıklaması yapıldı. Basın metnini Emek Partisi il yöneticisi İsmet Kalkan okudu.

İş cinayetleri Elazığ\'da protesto edildi
Paylaş

Torun Center inşaatında yaşanan işçi katliamı nedeniyle Elazığ Hozat Garajı'nda basın açıklaması yapıldı. Basın metnini Emek Partisi il yöneticisi İsmet Kalkan okudu.

" İşci Cinayetlerine Son" yazılı pankartın taşındığı açıklamada " Daha kaç genç eğitim masrafları için kulelerinizde ölecek", "İşçiler ölüyor devlet izliyor" dövizleri taşındı.

"Daha iki gün önce ilimizin Alacakaya ilçesinde ERÖZSOY madenciliğe ait krom ocağında Ağa Aydemir isimli işci arkadaşımızı yitirdik. Aynı gün Şırnak'ta kaçak işletilen kömür ocağında Sabri Mağrur isimli arkadaşımızı dün ise Torunlar İnşaat şirketine ait inşaatta asansörün yere çakılmasıyla on işçi kardeşimiz yaşamını yitirdi" diye ifade eden Kalkan, " İşçi sağlığı ve güvenliği, iş cinayetlerine karşı önlemlerin alınması çok daha güçlü ve birleşik mücadeleyi zorunlu kılmaktadır. Emek Partisi olarak, tüm emek ve demokrasi güçlerini, sınıfın sendikalarını, onların namuslu yöneticilerini, temsilcileri, komiteleri, kurultay birliklerini, sendikalı, sendikasız demeden, işçi memur demeden, iş cinayetlerine karşı üretimden gelen gücünü kullanmaya ve ortak mücadeleye çağırıyoruz" dedi. (Elazığ/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

DTK\'nin yeni eş başkanları belirlendi

SONRAKİ HABER

Dersimliler işçi katliamına sessiz kalmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...